oaednews

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Πτυχίο, μεταπτυχιακό και μετά σκληρή εκπαίδευση για σερβίρισμα καφέδων!!!


 Όμηροι της κρίσης οι νέοι , απίστευτες καταστάσεις φαίνεται να αντιμετωπίζουν καθημερινά οι νέοι  στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να βρουν δουλειά.

Τι λέει η task force για τον ΟΑΕΔ

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9.1. Εγγυήσεις για τη νεολαία

Οι ελληνικές αρχές υπέβαλαν σχέδιο εφαρμογής της Εγγύησης για τη νεολαία στα τέλη του
Δεκεμβρίου για αξιολόγηση από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το σχέδιο
εκπονήθηκε από κοινού από τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας και τον ΟΑΕΔ, τον
δημόσιο οργανισμό απασχόλησης. Μια εντατική αποστολή από υψηλόβαθμο γάλλο
εμπειρογνώμονα εστιάστηκε στη βελτίωση του σχεδίου και τη διατύπωση συστάσεων για τον
καλύτερο συντονισμό όλων των οργανώσεων του δημόσιου, του ιδιωτικού και του
τριτογενούς τομέα, με σκοπό να τεθεί σε εφαρμογή μια «Εγγύηση για τη νεολαία» σύμφωνη
με τις συστάσεις του Συμβουλίου. Επίσης, εξέτασε τον τρόπο ανάπτυξης και εφαρμογής
ενεργητικών πολιτικών για την αγορά εργασίας.
Επιπλέον, ο γάλλος εμπειρογνώμονας και ένας Αυστριακός, που διέθεσε η ΟΔΕ,
παρουσίασαν εισήγηση σε διάσκεψη της προεδρίας με τίτλο «Η μαθητεία ως μέσο για την
επίτευξη του στόχου της ΕΕ για την εγγύηση για τη νεολαία». Εμπειρογνώμονες των
δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία συμμετείχαν
ενεργά στις ομάδες εργασίες της διάσκεψης.

“Λεφτά υπάρχουν” για την αστυνομία

Με εντολή Σαμαρά
Αύξηση προϋπολογισμού κατά 7 εκατ. ευρώ για υπερωρίες
 Με επτά εκατομμύρια ευρώ επιπλέον θα πιστωθεί ο προϋπολογισμός για την αστυνομία προκειμένου να συνεχίσουν να πληρώνονται οι υπερωρίες των αστυνομικών.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ, ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ: Κόβονται οι έξτρα αμοιβές του Δημοσίου

«Μαχαίρι» στις έξτρα αμοιβές στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα προωθείται σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η σύνδεση των αποδοχών των υπαλλήλων με τη βαθμολογία που θα επιτύχουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης.

Λύση στο θέμα της ανεργίας

Σύμφωνα με την έρευνα του Levy Institute of Bard College, αν το κράτος γίνει εργοδότης με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε ανέργους που δημιούργησε η κρίση, για κάθε 100 ευρώ που αυτό δαπανά θα προσθέτει 160 ευρώ στην ελληνική οικονομία!

Η δυναμική της συγκεκριμένης πρότασης, που εάν εφαρμοστεί θα επανεκκινήσει την ελληνική οικονομία, μπορεί να προσδώσει μέσα σε 11 μήνες μείωση της ανεργίας ακόμη και κατά 62,3%!

Των Τάσου Παππά, Τζώρτζη Ρούσσου

Δουλειά σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανέργους μέσα σε ένα 15μηνο, με ταυτόχρονη αύξηση του ΑΕΠ κατά 15,3 δισ. ευρώ, είναι ο άλλος (ή ο μοναδικός;) δρόμος για την έξοδο από την κρίση, χωρίς να μετακυλίονται τα βάρη των τραπεζών στο Δημόσιο και κατά συνέπεια στην κοινωνία!

Πρόκειται για τον δρόμο του κράτους ως Εργοδότη Υστατης Καταφυγής που θα προτείνει σήμερα το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και τα στοιχεία, τα οποία δεν επιδέχονται επιστημονικής τουλάχιστον αμφισβήτησης, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά. Η «Εφ.Συν.» εξασφάλισε και δημοσιεύει την έρευνα του Levy Institute of Bard College, που αφορά την Πρόταση Εγγυημένης Απασχόλησης για την Ελλάδα που έγινε σε συνεργασία με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και  παρουσιάσε σήμερα ο πρόεδρος του Levy Institute Δημήτρης Παπαδημητρίου σε ημερίδα που πραγματοποιηθηκε σήμερα.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Επιστροφή στο Δημόσιο για 482 δημοσίους υπαλλήλους

Την ξεκάθαρη πρόθεσή του να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και να κινήσει διαδικασίες επαναπρόσληψης για όσους δικαιώθηκαν στα δικαστήρια διατύπωσε χθες στη Βουλή, μέσω γραπτής απάντησής του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ αναφορικά με το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης ο ίδιος παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών λέγοντας πως «ο κ. Στουρνάρας έχει υποχρέωση να βρει τα σχετικά κονδύλια».

Η διαδικασία  Τη διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι υπάλληλοι που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ, παρουσίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικ
Η διαδικασία

Τη διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι υπάλληλοι που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ, παρουσίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών λέγοντας πως «ο κ. Στουρνάρας έχει υποχρέωση να βρει τα σχετικά κονδύλια»
Εχοντας πάντα υπόψη τον παράγοντα «δεδικασμένο», στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πρόσφατη δικαίωση 482 δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, την οποία το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική.