oaednews

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ η Τροπολογία για τις συμβάσεις Καθαριότητας

Αποσύρθηκε η Τροπολογία 669, για την παράταση των ατομικών συμβάσεων εργαζομένων στην Kαθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων Aρχών, των Ν.Π.Δ.Δ. των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α., όπως ανακοίνωσε, πριν λίγα λεπτά, εκ βήματος της Βουλής, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό, η απόσυρση οφείλεται στο γεγονός της «πολλαπλότητας των εργασιακών μορφών» επί του θέματος, που πρέπει να εξεταστούν «πιο ειδικά», και ανακοίνωσε πως, Τροπολογία, σχετική με την αποσυρθείσα, θα εισαχθεί εκ νέου, «σε δύο με τρεις ημέρες» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Στήριξη των κινητοποιήσεων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ στο Υπουργείο Παιδείας

Στήριξη των κινητοποιήσεων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ
ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ στο Υπουργείο Παιδείας
Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, 12:30μμ
Οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από την Κυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο και για το χώρο της Παιδείας οδηγούν στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου και κινούνται στην κατεύθυνση της αγοραίας εκπαίδευσης και της απόσυρσης του κράτους από την υποστήριξη του μορφωτικού αγαθού.
          Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, οι επικοινωνιακές ακροβασίες του Υπουργείου, η παιδαγωγίζουσα γλώσσα που χρησιμοποιεί και το τάχα κοινωνικό πρόσημο των αλλαγών που εφαρμόζει, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια πως όλες αυτές οι αλλαγές στοχεύουν στο να μειωθεί η ανά μαθητή δαπάνη του Κρατικού Προϋπολογισμού για τα Δημόσια Σχολεία, που αποτελεί κυρίαρχη δέσμευση στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα που υλοποιείται. Κι έτσι, από το Νηπιαγωγείο ως το Δημοτικό κι από το Γυμνάσιο έως το Λύκειο,  βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της δραματικής αποδόμησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, η συρρίκνωση του εκπαιδευτικού έργου, η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών του συνθηκών.

Μείωση των "μονίμων" τον Αύγουστο - Αύξηση των "μετακλητών"...!

Αν και μικρή, συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των Δημοσίων Υπαλλήλων (τακτικό προσωπικό του Ελληνικού Δημοσίου εκτός Ν.Π.Ι.Δ.), και τον Αύγουστο, φτάνοντας τους 564.729, από τους 564.819, που είχαν απογραφεί ένα μήνα πριν (Ιούλιος), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.
Κατά τους ίδιους μήνες, μεγαλύτερη μείωση (-1.271 εργαζόμενοι) καταγράφεται στο έκτακτο προσωπικό εκτός Ν.Π.Ι.Δ.Συγκεκριμένα, «Ορισμένου χρόνου - συμβάσεις έργου – ωρομίσθιοι»: 51.772 (Αυγ. 2016), 53.043 (Ιουλ. 2016), με την πτωτική αυτή πορεία να οφείλεται, κυρίως, και γι’ αυτόν το μήνα, στη μείωση των απασχολουμένων στους Ο.Τ.Α. [24.852 (Αυγ. 2016), έναντι 26.463 (Ιουλ. 2016)].