oaednews

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Δημόσιο: Mπόνους αποδοτικότητας σε υπαλλήλους

Μπόνους αποδοτικότητας δίνονται για πρώτη φορά στον δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα με το οικονομικό μέτρο θα εφαρμοστεί στους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Με την παροχή του συγκεκριμένου πριμ ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του μέτρου και σε άλλους κλάδους του δημόσιου τομέα.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ που έχει δημοσιευθεί, οι αλλαγές στο καθεστώς αμοιβών στην ΥΠΑ προβλέπουν μεταξύ άλλων:

Παιδεία δεν είναι τα πτυχία αλλά η ταπεινότητα και η επιμονή στις αξίες μας

Πολλοί συγχέουμε την παιδεία με τον αριθμό των πτυχίων και των μεταπτυχιακών που κρέμονται στον τοίχο μας. Ωστόσο, η πραγματική παιδεία μας αντικατοπτρίζεται στη συμπεριφορά μας. Το παρακάτω κείμενο περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο το ουσιαστικό της νόημα, που δεν είναι άλλο από την ευγένεια, την κατανόηση και τις αξίες μας.
«Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας. Ο τρόπος με τον οποίο συνομιλούμε, φλερτάρουμε, περπατάμε στο δρόμο, κρατάμε την πόρτα να περάσει ο άγνωστος στο ασανσέρ.

Η πειραματική πολιτική στη Φινλανδία:Το βασικό εισόδημα

Τη δεκαετία που πέρασε δεν ήταν μόνο οι ευρωπαϊκές χώρες των “μνημονίων”, οι οποίες χρειάστηκε να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις και, εν πολλοίς, να ξανασκεφτούν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράτος τους. Από το 2015, έπειτα από μεγάλη συζήτηση, εγκαινιάστηκε στη Φινλανδία ένα φιλόδοξο κυβερνητικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με ερευνητικά κέντρα και άλλους φορείς, με τίτλο “Πειραματική Φινλανδία”. Ο σκοπός της “Πειραματικής Φινλανδίας” ήταν να εντάξει τις δοκιμές, τα πειράματα και τις πιλοτικές εφαρμογές στη διαδικασία παραγωγής πολιτικής. Να δοκιμαστούν με σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους νέες ιδέες για τη διακυβέρνηση: διάφορα μέτρα σε όλους τους τομείς προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκπληρώνουν τον σκοπό τους, αν λειτουργούν ή όχι. Παρότι η φιλοσοφία του προγράμματος είναι τόσο απλή που μοιάζει αυτονόητη, μόνο λίγες χώρες στον κόσμο έχουν εφαρμόσει κάτι αντίστοιχο, με πιο γνωστές περιπτώσεις τον Καναδά 

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ : Στάση εργασίας για αύριο 10/1

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος
Τηλ. 2109924316-6973309354
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal@oaed.gr
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr

                                                                          Αρ.Πρωτ  382/9-1-2020

θέμα:  Στάση εργασίας 

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ  με στάση εργασίας από 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.
Διεκδικούμε μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας για τους συναδέλφους που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις και αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες στον ΟΑΕΔ
Διεκδικούμε την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων που εργάζονται με το  ειδικό πρόγραμμα πτυχιούχων νέων  του ΟΑΕΔ.

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ:Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
                                               
                                                                                    Αρ. Πρωτ. 382 / 9-1-2020
                        

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ στηρίζει τους αγώνες της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΤΕ. Η εργασία είναι δικαίωμα! Οι απολύσεις, οι απειλές απολύσεων, οι χαμηλές αμοιβές που δεν ανταποκρίνονται στην παρεχόμενη εργασία,  αποτελούν κόκκινες γραμμές για τα συνδικάτα!