oaednews

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Κουπόνια απασχόλησης και ιδιωτικούς ΟΑΕΔ προτείνει ο ΟΟΣΑ

www.kathimerini.gr
Ρούλα Σαλούρου 
Μεγαλύτερη ευελιξία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων σε επιχειρησιακό επίπεδο όχι μόνο για τη διαμόρφωση των μισθών αλλά και των όρων εργασίας, συνεργασία του ΟΑΕΔ με ιδιωτικές επιχειρήσεις με στόχο τη μεγαλύτερη σύζευξη της προσφοράς εργασίας με τις ανάγκες της αγοράς, καθώς και μείωση των εισφορών και φόρων κυρίως στους χαμηλόμισθους με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των ευπαθών ομάδων, επαναφέρει στις προτάσεις του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει, για παράδειγμα, ότι η παροχή περισσότερης ευελιξίας στους χώρους εργασίας για την προσαρμογή των συλλογικών συμβάσεων σε συγκεκριμένες περιστάσεις θα οδηγούσε στην ευθυγράμμιση της αύξησης των μισθών με την εξέλιξη της παραγωγικότητας και θα βοηθούσε τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν το σοκ της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Αυστραλία: Άδεια πανδημίας μετ΄αποδοχών θα χορηγείται στους εργαζόμενους

Η άδεια θα χορηγείται σε εργαζόμενουςτων οποίων η αναρρωτική τελείωσε, αλλά οι οποίοι πρέπει να μπουν σε καραντίναεπειδή τους δόθηκαν οδηγίες να παραμείνουν σπίτια τους λόγω τουκορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον. Οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν 907 ευρώ για μια άδεια πανδημίας δύο εβδομάδων.

Πανσέληνος Αυγούστου 2020: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις

Απόψε το βράδυ είναι η Πανσέληνος Αυγούστου 2020 και το υπουργείο Πολιτισμού έχει προγραμματίσει μία σειρά εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις για την ΠανσέληνοΑυγούστου 2020 έχουν για το κοινόδωρεάν είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Χρήση μάσκας - Οι εξαιρέσεις - πρόστιμα

Μάσκα σε κλειστούς χώρους: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Πού είναι υποχρεωτική, ποιες οι εξαιρέσεις και τα πρόστιμα. Τι προβλέπει η απόφαση ανά ΚΑΔ.

Ανανέωσαν τις συμβάσεις των “γαλάζιων παιδιών”, ακύρωσαν όλες τις άλλες!

Η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να μην ανανέωσε τις συμβάσεις 5.500 πτυχιούχων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, φρόντισε όμως να κάνει εξαιρέσεις, ανανεώνοντας τις συμβάσεις των “γαλάζιων παιδιών”, σύμφωνα με καταγγελία του Πανελλήνιου Πρωτοβάθμιου Συνδικαλιστικού Σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα».
Διαβάστε την ανακοίνωση με τη μορφή ερωτήματος:
Το Πανελλήνιο Πρωτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα» θέτει το παρακάτω αίνιγμα στην Κυβέρνηση των «Αρίστων» και των «πολέμιων των Μαυρογιαλούρων».