oaednews

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

«Ισορροπία τρόμου» για την αντοχή της κοινωνίας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ΙΝΕ: στο 30-31% θα φτάσει η ανεργία το 2014 με τους οικονομικά μη ενεργούς και τους ανέργους να είναι 1.100.000 περισσότεροι από όσους έχουν δουλειά!

Καθίσταται απίθανο να υπάρξει εξομάλυνση του δείκτη ανεργίας και να διαμορφωθεί στα επίπεδα του 2009 με τις υφιστάμενες συνθήκες…

Ασφαλισμένοι οι «ανασφάλιστοι» του ΟΑΕΕ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣEI - Πρωτοβουλία επιχειρηματία μας βγάζει από το αδιέξοδοΠάνω από 350.000 Ελληνίδες και Έλληνες οφείλουν στον ΟΑΕΕ, λόγω του ότι βρίσκονται σε αδυναμία. Οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την ώρα που ο ΟΑΕΕ παρανόμως τους χρεώνει για αυτήν (ενώ αρνείται να την παράσχει λόγω οφειλών).

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας 30-66 ετών

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να «ανοίξει» το πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών, με επιδότηση 450 ευρώ τον μήνα, σε επιχειρήσεις που θα τους απασχολήσουν για 12 μήνες. Αν και η επιχείρηση επιδοτείται με 450 ευρώ τον μήνα για κάθε εργαζόμενο, ωστόσο το ύψος των μηνιαίων απολαβών μπορεί να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, αφού θα ορίζεται από τη συμφωνία μεταξύ του απασχολούμενου και της επιχείρησης. Δηλαδή η επιχείρηση θα λαμβάνει την επιδότηση από τον ΟΑΕΔ ως μέρος του μισθολογικού κόστους και θα καλύπτει μηνιαίως τη διαφορά. Το νέο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 54 εκατ. ευρώ, θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία συγκριτικά με παλαιότερα επιδοτούμενα προγράμματα, σύμφωνα με το σχέδιο της κοινής απόφασης των υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα δεν δεσμεύονται ότι θα πρέπει να επιλέξουν τον άνεργο που τους υποδεικνύει ο ΟΑΕΔ, αλλά έχουν δικαίωμα να προτείνουν τον άνεργο που επιθυμούν να προσλάβουν.

Τέλος στο οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ;


Tέλος στο οικογενειακό επίδομα που εισπράττουν σήμερα από τον ΟΑΕΔ οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ είναι πιθανό να βάλει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών , που σχεδιαζει η κυβέρνηση.