oaednews

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Έλληνας πολίτης μετά από φορολογικό διακανονισμό….


Μέσω ΕΡΜΗ e-συναλλαγές με το Δημόσιο για 81 πιστοποιητικά-βεβαιώσεις



Ένα κλικ στον υπολογιστή, ένα βήμα για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη. Με αυτό το... σύνθημα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δίνει τη δυνατότητα μέσω του Διαδικτύου, από τη Δευτέρα κιόλας, να σταματήσουν τα πήγαινε-έλα στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και στα ΚΕΠ για την έκδοση 81 παντός είδους πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.

Παράσταση διαμαρτυρίας Συντονιστικής Επιτροπής Ανέργων & Εργαζομένων στα 5μηνα στον ΟΑΕΔ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην Κατερίνη, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης εργαζόμενοι στα 5μηνα, από τους οποίους για τους περισσότερους έχουν ήδη λήξει οι συμβάσεις, ζητώντας από την πολιτεία να λάβει μέτρα στήριξης και προστασίας των ανέργων. Το κάλεσμα απηύθυνε η Συντονιστική Επιτροπή Ανέργων και Εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα, μέλη της οποίας προσέγγιζαν και τους υπόλοιπους ανέργους για κοινό αγώνα.

Οι Αόρατοι έκαναν την εμφάνιση τους στην Πλατεία Ελευθερίας



Τις εντυπώσεις κέρδισαν το Σάββατο οι Αόρατοι κερδίζοντας τις εντυπώσεις των περαστικών. Οι Αόρατοι είναι ένα κίνημα παγκόσμιο που στόχο έχει να δυναμώσει ( με την ενεργητική μη Βία), τη φωνή των απλών ανθρώπων που ουσιαστικά στην εποχή της κρίσης παραμένουν στο περιθώριο, χωρίς φωνή και χωρίς να γίνονται ορατές οι ανάγκες και τα θέλω τους στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην ασφάλιση , στα δημοκρατικά τους δικαιώματα.

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα

Ένα από τα καλύτερα πλεονεκτήματα του διαδικτύου, την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση, προσφέρει η ιστοσελίδα οedb.org. Σε αυτή την πλατφόρμα μπορεί να βρει κανείς 1.088 προγράμματα από 81 διαπιστευμένα κολέγια και πανεπιστημιακά ιδρύματα από ολόκληρο τον κόσμο ή ακόμα και μάθημα από τον ιδρυτή του facebook Mark Zuckerberg.