oaednews

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Tips για να γίνεις "έξυπνος" καταναλωτής


Μπαίνεις στο πολυκατάστημα και παθαίνεις αμόκ; Ψωνίζεις τα πάντα, με 1.99 ευρω και φτάνοντας στο ταμείο πρέπει να πληρώσεις 500 ευρώ. Είναι εκείνη η στιγμή που σε πιάνουν οι τύψεις και καταλαβαίνεις ότι πιάστηκες κορόιδο; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και μάθε να ψωνίζεις αυτά που πρέπει, όταν πρέπει, στην τιμή που πρέπει!
Δες το σαν οδηγό στην οικονομική κρίση.

Οι 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα


Λεωνιδας Στεργιου

Κάποιες είναι οικογενειακές, άλλες είναι θυγατρικές ομίλων, πολλές εδρεύουν στην περιφέρεια, ενώ κάποιες από αυτές προέρχονται από κλάδους που έχουν πληγεί ιδιαίτερα λόγω της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Και όμως, όχι μόνο αντέχουν στην κρίση, αλλά καταφέρνουν να επιτυγχάνουν σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Με τρία βασικά «όπλα», που περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, φαίνεται να αντιμετωπίζει το υπουργείο την αρχική απαίτηση της τρόικας για την απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2012, ζήτημα το οποίο -πέρα από την πολιτική του διάσταση- θα είχε και άμεσο αντίκτυπο στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου, το οποίο επιχειρείται από τον αρμόδιο υπουργό, Αντώνη Μανιτάκη.

Νεα πρότυπα για τον Επιχειρηματία

Την απομάκρυνση των νέων από το στερεότυπο του ψευτο-επιχειρηματία που απέκτησε την περιουσία του πατώντας επί πτωμάτων καταδεικνύει έρευνα για τη νεανική επιχειρηματικότητα του Εργαστηρίου Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση, στον δήμο Παύλου Μελά.

Ο μύθος του Ελληνικού χρέους

 
Των Δημήτρη Χαλυβόπουλου, Σταύρου Χατζόπουλου.
Πρόλογος. 
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλυθούν διάφορα μυθεύματα που αφορούν το ελληνικό χρέος και οι λαθεμένες πρακτικές που εξακολουθούν να εφαρμόζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Στόχος του άρθρου είναι να γίνει αντιληπτή η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα που εκφράζεται από τα ΜΜΕ και αρκετούς οικονομολόγους που έχουν καταφέρει να «εμφυτεύσουν» στη συνείδηση των περισσοτέρων ελλήνων ότι ζουν σε μια χώρα με ανυπέρβλητα προβλήματα και ελάχιστα περιθώρια για ευημερία.

New York Times: Στην Ελλάδα των μνημονίων, εάν είσαι άνεργος, πεθαίνεις!

Στην τραγική θέση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι στη χώρα μας, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι, αναφέρονται οι New York Times, με αφορμή την ιστορία 58χρονης καρκινοπαθούς.

«Η επιχείρησή σου.gr»

Με μία νέα πρωτοποριακή πρωτοβουλία «η επιχείρησή σου.gr», ο ΟΤΕ δίνει τη δυνατότητα, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να προωθήσουν την επιχείρησή τους στο internet εύκολα, γρήγορα και εντελώς δωρεάν για έναν ολόκληρο χρόνο.

ΓΣΕΕ : Να απαντήσει ο ΣΕΒ

Να απαντήσει «με ειλικρίνεια και καθαρότητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τον ρόλο, τις πρωτοβουλίες, τις προτάσεις και τις απαιτήσεις της τρόικας», ζητάει από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, με ανακοίνωσή της, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Δυσβάσταχτο το Μνημόνιο 3 για τους ζωντανούς

Δυσβάσταχτο θα είναι το πακέτο των μέτρων που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, καθώς θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα ύψους 13,9 δισ. ευρώ, αλλά και επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό και το εργασιακό καθεστώς, που έχουν χαρακτηριστεί «προαπαιτούμενες» για να εκταμιευθεί η δόση του δανείου.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Προς μετακίνηση ή απόλυση 32.000 υπάλληλοι μέσα σε 13 μήνες

Συνολικά 32.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του 2013 σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αναμένεται να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές, το οποίο θα κατατεθεί πιθανότατα την ερχόμενη Κυριακή.

Εποχικά .. Προβλήματα στη Ζακυνθο

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Απαράδεκτη, χαρακτηρίζει, την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνεργοι εποχικών επαγγελμάτων, που προσπαθούν να εγγραφούν στα μητρώα και φτάνουν σε σημείο να περιμένουν έως και 2 μήνες για να το πραγματοποιήσουν, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου του νησιού μας.