oaednews

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

ΕΦΕΤ: Οδηγίες για την προστασία και ασφάλεια των τροφίμων το καλοκαίρι

Οδηγίες σχετικά με την προσοχή των καταναλωτών κατά την αγορά και τη διατήρηση των τροφίμων αλλά και κατά την επίσκεψή τους σε εστιατόρια το καλοκαίρι ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ.
Η αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία επιταχύνει την αλλοίωση των τροφίμων, η εποχιακή λειτουργία ορισμένων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και η αυξημένη ζήτηση, λόγω μεγάλου αριθμού τουριστών, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την ασφάλεια των τροφίμων.
Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδίως στις τουριστικές περιοχές, υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης τροφικής δηλητηρίασης, η οποία συνήθως οφείλεται στην κατανάλωση τροφίμων που προετοιμάζονται, διατηρούνται ή διατίθενται χωρίς την τήρηση των απαραίτητων όρων υγιεινής.

Συντομογραφία τίτλου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας χώρου στις σφραγίδες των Φορέων ή υπηρεσιών αρμοδιότητας του Υπουργείου
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Υποχρέωση ξενοδοχειακής μονάδας για απασχόληση ναυαγοσώστη

γράφει η Χαλτσά Μαντώ 
Πριν την αρχή λειτουργίας σε κάθε κολυμβητική δεξαμενή πρέπει να ορίζεται συγκεκριμένο πρόσωπο ως Υπεύθυνος Λειτουργίας του συγκεκριμένου χώρου, που λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια και την τήρηση των σχετικών υγειονομικών διατάξεων.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 § 7 της Υπουργικής απόφασης Γ1/443-24/01/73 :
«Υπεύθυνον πρόσωπον» ή «Υπεύθυνος» καλείται το φυσικόν πρόσωπον, ηλικίας τουλάχιστον 21 ετών, το οποίον µεριµνά δια την λειτουργίαν της δεξαµενής και είναι ικανόν να εξασφαλίση την εφαρµογήν των όρων της παρούσης, τυγχάνει δε της αποδοχής της Υγειονοµικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με το άρθρο 21 της Υπουργικής απόφασης Γ1/443-24/01/73:

13 θέσεις εργασίας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ανακοίνωση για ην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ, συνολικά δεκατριών (13) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων του Νομού Αττικής, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα, και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα

Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 172 μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ

Να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση για την κάλυψη 172 θέσεων στα ΚΕΠ μέσω ΑΣΕΠ, «καθώς οι ανάγκες υπάρχουν και είναι πολύ μεγάλες» εξήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς κατά την επίσκεψή του στο ΚΕΠ Συντάγματος σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Προσλήψεις στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης

ΑΣΕΠ: Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εννέα (9) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη του νομού Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα, και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα

Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Αναβάθμιση με επιδότηση έως και 70%

Εξοικονομώ κατ΄Οίκον»: Στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος.
Η πλατφόρμα θα ανοίξει σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες ανά ομάδα περιφερειών και θα καλύψει το σύνολο της επικράτειας.