oaednews

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Καταγγελία για τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός

  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του Διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ενάντια στη γιατρό Αργυρή Ερωτοκρίτου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ.

          Η γιατρός – μέχρι πρότινος Επικουρική στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» – μετά από τη συνήθη νόμιμη διαδικασία προκήρυξης θέσης Επιμελητή Β΄ και μετά από κρίση/επιλογή από το αρμόδιο συμβούλιο, κατέλαβε θέση Επιμελητή Β΄ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Μόλις μία μέρα μετά, η Διοίκηση του νοσοκομείου την «επανατοποθέτησε» στα εξωτερικά ιατρεία της Πολυκλινικής Αθηνών επικαλούμενη «επείγουσες» ανάγκες.

          Αυτή η ενέργεια της Διοίκησης συνιστά συνδικαλιστική δίωξη στο πρόσωπο της συναδέλφου, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση του ΕΣΥ ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και του Σωματείου Εργαζομένων «ΓΝΑ Γεννηματάς».

Θέμα άθλιες συνθήκες εργασίας στην ‘’ΔΥΠΑ

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX2109924316

e-mailomosp.ypal @dypa.gov.gr

Ιστοσελίδα:www.oyoaed.gr


                                                                                                            Αρ. Πρωτ. 62530-3-2023


Θέμα‘’Θέμα άθλιες συνθήκες εργασίας στην ‘’ΔΥΠΑ’’


Σε πολλές υπηρεσίες του Οργανισμού επικρατεί ξεκάθαρα τριτοκοσμική εικόνα από άποψη υπηρεσιακών και κτηριακών συνθηκών.


Κτιριακά προβλήματα διαπιστώνονται στους ΒΝΣ ΟΑΕΔ, παρόλο που τα κτίρια είναι ιδιόκτητα. Η πολύχρονη έλλειψη συντήρησης τους είναι εμφανής με αποτέλεσμα να υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας με προβλήματα υγρασίας, σοβάδες που πέφτουν, υαλοπίνακες χωρίς μεμβράνες προστασίας, συστήματα πυρόσβεσης που δεν λειτουργούν. Οι προαύλιοι χώροι στους περισσότερους ΒΝΣ χρειάζονται αναμόρφωση και εξοπλισμό με πιστοποιημένα όργανα παιδικής χαράς κατάλληλα και ασφαλή για τις μικρές ηλικίες