oaednews

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Άνεργοι στην «ουρά» για 5μηνη απασχόληση


Είναι άνεργος, πατέρας πέντε παιδιών. Άνεργη είναι και η σύζυγός του, ενώ μένουν σε ενοίκιο, που δυσκολεύονται να πληρώσουν, διότι καταργήθηκε και η επιδότηση… Ο κ. Χρήστος είναι ένας από τους εκατοντάδες άνεργους, που στήθηκαν «στην ουρά» χθες από νωρίς το πρωί, έξω από το Εργατικό Κέντρο Βόλου, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση πρόσληψης στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και να αμειφθούν με 600 ευρώ…

Γαλλία: Νέα αύξηση της ανεργίας

Νέα αύξηση σημείωσε το ποσοστό της ανεργίας στη Γαλλία. Ο αριθμός των ανέργων που αναζητούν απασχόληση αυξήθηκε τον Μάιο, φθάνοντας τα 2,922 εκατ. άτομα, ήτοι κατά 33.000 μεγαλύτερος από τον Απρίλιο (+1,2%), καταγράφοντας τον 13ο συνεχόμενο μήνα με αυξητική τάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Ένας φωτισμένος δάσκαλος


Ο φωτισμένος δάσκαλος έφτιαξε και το..."Φουρφουράς Web TV"!

Πως ένας δάσκαλος που μετατίθεται σε ένα δημοτικό σχολείο 45 χιλιόμετρα μακριά από το Ρέθυμνο, καταφέρνει να μετατρέψει το σχολείο του σε παράδειγμα προς μίμηση...

Πρώην υπουργοί και βουλευτές... ψάχνουν δουλειά!


Ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου καταστρώνει τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα: «Κινούμαι στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συνεχίζω διαλέξεις σε πανεπιστήμια. Επίσης, γράφω ένα βιβλίο για την οικονομική κρίση και την επίμαχη περίοδο στη χώρα μετά το 2009».

Ηλικιωμένη μπήκε σε φέρετρο και διαμαρτύρεται έξω απο το ΙΚΑ!



 
Μια διαμαρτυρία διαφορετική απο τις άλλες πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνταξιούχοι και μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Θεσσαλονίκης έξω απο το ΙΚΑ της Αριστοτέλους.

Σε ελεύθερη πτώση οι μισθοί, απλήρωτοι χιλιάδες εργαζόμενοι


Μέσα σε 3,5 μήνες το 6,5% του εργατικού δυναμικού της χώρας έχασε, λόγω της μείωσης των μισθών με επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις, πάνω από το 23% των εισοδημάτων του, όπως δήλωσε την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο ειδικός γραμματέας Επιθεωρητών Εργασίας Μ. Χάλαρης.

Spiegel: Μεγάλο το κόστος διάλυσης της Ευρωζώνης για τη Γερμανία


Ξενια Κουναλακη
Η ανάπτυξη θα κατέρρεε, η ανεργία θα ξεπερνούσε τα πέντε εκατομμύρια. Αυτές θα ήταν δύο μόνο από τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης διάλυσης της Ευρωζώνης για τη Γερμανία και την κραταιά οικονομία της.

Συγκοινωνούντα δοχεία ανεργία-αυτοκτονίες

Αύξηση της ανεργίας κατά 1% προκαλεί αύξηση των αυτοκτονιών κατά σχεδόν το ίδιο ποσοστό και μόνο ένα γερό κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας μπορεί να βοηθήσει. 

"Αγαπούν την Ελλάδα αλλά θέλουν να φύγουν"

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις καναδικές εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα εξακολουθούν να αποτελούν οι εξελίξεις στην Ελλάδα.