oaednews

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ: Ξεκίνησε η πληρωμή, ήδη σε λογαριασμούς τα χρήματα

Ξεκίνησε ήδη η πίστωση για το επίδομα παιδιού και την α΄δόση του 2018, από τον ΟΠΕΚΑ και ήδη η Εθνική Τράπεζα έχει πιστώσει τα χρήματα στους δικαιούχους
Αύριο Πέμπτη 29 Μαρτίου ο νεοσύστατος Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), καθολικός διάδοχος του ΟΓΑ, θα ολοκληρώσει την πληρωμή την πρώτη δόση του Επιδόματος Παιδιού, όπως θεσπίστηκε με το νόμο 4512/2018, για να στηρίξει την ελληνική οικογένεια.Επιβεβαιώνοντας πλήρως, ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr ο ΟΠΕΚΑ με επίσημη ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι συνολικά 727.265 οικογένειες περιλαμβάνονται στους δικαιούχους της πρώτης δόσης 2018, έναντι 725.446 της πρώτης δόσης 2017. Δηλαδή πληρώνονται επιπλέον 1.819 οικογένειες.

Νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ 4Κ/2018 για 103 μόνιμες προσλήψεις σε ΕΥΔΑΠ και φορείς

ΑΣΕΠ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4Κ/2018 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 4K/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατό τριών (103) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτεύουσας - ΕΥΔΑΠ Α.Ε.,

Υπεγράφη νέα Εθνική Σύμβαση Εργασίας - Διατηρούνται επίδομα γάμου και άδειες

Συμφωνία για υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας υπήρξε ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους. Οι εκπρόσωποι των εργοδοτών (ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ) και των εργαζομένων (ΓΣΕΕ) συμφώνησαν να ανανεώσουν για άλλο ένα έτος, του μη μισθολογικούς όρους, που διέπουν την ΕΓΣΣΕ. Με τον τρόπο αυτό διασώζεται το επίδομα γάμου και οι γονικές άδειες, όπως επίσης και οι θεσμικοί όροι εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

6 στους 10 νέους Ελληνες ανέργους, έτοιμοι να μεταναστεύσουν για δουλειά

Με τις βαλίτσες στο χέρι, έτοιμοι να μεταναστεύσουν είναι η πλειοψηφία των άνεργων νέων στην Ελλάδα. Εξι στους δέκα ηλικίας 20 έως 34 ετών δηλώνουν πρόθυμοι για μετεγκατάσταση είτε εντός της χώρας είτε στο εξωτερικό προκειμένου να έχουν δουλειά.

Έσβησε μπροστά στο γκισέ του ΟΑΕΔ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πάγωσαν οι πάντες, υπάλληλοι και ασφαλισμένοι, το μεσημέρι της Τρίτης στα Γραφεία του ΟΑΕΔ. Ο άτυχος Σπύρος Μπόικος (59) μόλις βρέθηκε μπροστά από το γκισέ να ανανέωση  την ανεργία του, αισθάνθηκε δυσφορία και σωριάστηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων γύρω του.