oaednews

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Προσλήψεις

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των προγραμμάτων κατάρτισης της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθήνας, σε ωρομίσθιο διδακτικό και ειδικό εκπαιδευτικό επιστημονικό προσωπικό, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, καλεί όσους ενδιαφέρονται, επιθυμούν και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, να υποβάλουν αίτηση από 24-08-2015 έως 04-09-2015 με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη δημιουργία πινάκων αξιολόγησης και επιλογής ωρομισθίου εκπαιδευτικού και ειδικού εκπαιδευτικού επιστημονικού προσωπικού, για την κάλυψη των παρακάτω κλάδων και ειδικοτήτων.

Πώς θα γίνει η αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης

Οι αλλαγές που έρχονται στα όρια συνταξιοδότησης αφορούν χιλιάδες συνταξιούχους και εργαζόμενους.

Κ. Μητσοτάκης: Προτείνει έναν «εναλλακτικό τρόπο» καταβολής της μισθοδοσίας δημοσίων υπαλλήλων


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην “Καθημερινή” με τίτλο: «Πλαστικό χρήμα ή μετρητά;» αναφέρει τα εξής:
Οι Έλληνες έχουμε μια δυσλειτουργική προσκόλληση στα μετρητά. Παρότι εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση ξοδεύουμε περισσότερα από 80 δις ευρώ, από αυτά μόνο τα 6 δις ευρώ τα δαπανάμε μέσω πλαστικού  χρήματος (πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες).

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλει απουσία συνεργασίας με τον ΟΑΕΔ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων σε ΟΤΑ με ανακοίνωση της αναφέρει πως η παντελή απουσία συνεργασίας από πλευράς του ΟΑΕΔ προκαλεί την δυσφορία της. Φυσικά αφορμή ήταν οι διευκρινίσεις του ΟΑΕΔ για την υλοποίηση της Δημόσιας Πρόσκλησης.
Η ομοσπονδία θα προσφύγει στους Επιθεωρητές Εργασίας αν βρεθεί περίπτωση κάποιου υπαλλήλου Υ.Ε. που εργάζεται στην καθαριότητα, αφού δεν είναι νόμιμο.