oaednews

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Διαγραφή ....επί της αρχής

Με ψήφους 156 υπέρ και 130 κατά ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και τις μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική με αίτημα του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ. Το νομοσχέδιο καταψήφισε ο βουλευτής Πρέβεζας, Β. Παπαχρήστος, την διαγραφή του οποίου από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε ο Γ. Παπανδρέου. Την απόφαση αυτή του κ. Παπανδρέου, ανακοίνωσε από έδρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Εκλογή νέας Εκτελεστικής Επιτροπής Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και συγκρότηση Προεδρείου Γενικού Συμβουλίου

Ο Συνάδελφος Δημήτρης Κίτσιος (ομοσπονδία ΟΑΕΔ) επανεξελέγη στην εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε στις 11/12/2010 το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που προέκυψε από το 34ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Οργάνωσης, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εξέλεξε τη νέα 17μελή Εκτελεστική Επιτροπή και το Προεδρείο του Γενικού Συμβουλίου.
Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει ως εξής:
•1.
ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΟΛΜΕ)
•2.
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΟΛΜΕ)
•3.
ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ (ΠΟΣΥΠ)
•4.
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ (ΔΟΕ)
•5.
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙNΑ (ΠΟΣΕ – ΙΚΑ)
•6.
ΚΑΣΣΕΣ ΕΡΜΗΣ (ΠΟΕΔΗΝ)
•7.
ΚΙΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΑΕΔ)
•8.
ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΠΟΕΔΗΝ)
•9.
ΜΠΕΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΠΟΓΕΔΥ)
•10.
ΜΠΟΪΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΟΛΜΕ)
•11.
ΜΠΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΔΟΕ)
•12.
ΝΤΡΙΒΑΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ (ΠΟΕ-ΟΤΑ)
•13.
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ (ΟΣΥΝΑΕ)
•14.
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΠΟΕΔΗΝ)
•15.
ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΠΟΕ-ΟΤΑ)
•16.
ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΠΟΕ – ΔΟΥ)
•17.
ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΔΟΕ)
Το Προεδρείο του Γενικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε ως εξής :
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΝΟΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Γ΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΔΑΛΛΑ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΠΑΪΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΒΑΡΤΖΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
(για την αφύπνιση του συνδικαλιστικού κινήματος)

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Η απεργία στις 15 Δεκέμβρη πρέπει να σημάνει την έναρξη της ολομέτωπης αντεπίθεσης των εργαζομένων ενάντια στην καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικας. Μπορεί και πρέπει να ξεπεράσει σε συμμετοχή την απεργία της 5ης Μαΐου.
Το «μνημόνιο Νο 2» είναι ακόμα πιο βίαιο και σκληρό σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας, της κοινωνίας και της οικονομίας.
· Καταστρέφει και εμπορευματοποιεί τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά: παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια & προστασία, δημόσιες συγκοινωνίες, ενέργεια, δημόσιο και τοπική αυτοδιοίκηση.
· Σπρώχνει τους μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ελεύθερη πτώση, διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θεσμοθετεί παντού την εργασιακή ζούγκλα των ατομικών συμβάσεων και οδηγεί στη φτώχεια και την ανεργία μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.
· Το νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους και η νέα εισοδηματική πολιτική έρχεται να μειώσει εκ νέου τους μισθούς και σε συνδυασμό με το πάγωμα των προσλήψεων, τη συγχώνευση και κατάργηση υπηρεσιών, την ιδιωτικοποίηση οργανισμών, τίθενται υπό αμφισβήτηση θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων και οξύνονται οι προστριβές με τους πολίτες.
Είναι φανερό πλέον σε όλους ότι αυτή η πολιτική έρχεται για να μείνει χρόνια…
Η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου με νέα υψηλότερα επιτόκια, συνοδεύεται από τη μόνιμη και συνεχή εφαρμογή μνημονιακών μέτρων για δεκαετίες και θυσιάζονται τα πάντα ( εργαζόμενοι, δημόσια και κοινωνικά αγαθά, δημόσια ακίνητη περιουσία, δημοκρατία,…) προς όφελος του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
Απέναντι σ΄ αυτή την επίθεση δεν μπορούμε να μείνουμε άφωνοι

Δεν υπάρχουν περιθώρια για ανοχή, ηττοπάθεια και μοιρολατρία

Παρά τους όποιους προβληματισμούς, επιφυλάξεις ή και ενστάσεις,

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚ-Υ ΟΑΕΔ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
(Π Α Σ Κ-Υ Ο.Α.Ε.Δ.)

Αθήνα 13.12.2010

ΠΡΟΣ: Συναδέλφους

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Αρχαιρεσίες για την εκλογή εκπροσώπων των εργαζομένων
στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Ο.Α.Ε.Δ.

Συνάδελφοι,
Την Παρασκευή 17/12/2010, όλοι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού (συγχρόνως σε όλη την Ελλάδα) ψηφίζουμε για να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του ΟΑΕΔ, το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.).
Αρχαιρεσίες με ιδιαίτερη σημασία αφού διεξάγονται σε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι δέχονται μια άνευ προηγουμένων επίθεση στις εργασιακές τους σχέσεις, στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, στα κεκτημένα τους και γενικά σε ό,τι θετικό έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα με αγώνες δεκαετιών.
Άρα δεν πρόκειται για μια τυπική εκλογική διαδικασία αλλά για μια διαδικασία που πρέπει να μετάσχουμε όλοι ώστε αυτούς που θα επιλέξουμε να τους έχουμε εξοπλίσει με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, να νιώθουν ισχυροί και κυρίως να έχουν τη δύναμη να αντιστέκονται, μέσα στο Όργανο, στις όποιες αυθαιρεσίες επιχειρούνται σε βάρος των εργαζομένων ή του Οργανισμού μας.
Αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν έχουν εκλεγεί με τον μέγιστο αριθμό ψήφων που μπορεί να γίνει εάν δεν λείψει κανείς από την ψηφοφορία.
Για όλα τα παραπάνω και κυρίως για την διασφάλιση της διαφάνειας της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας στη λειτουργία του Δ.Σ. σας καλούμε να δώσετε όλοι το παρόν και να στηρίξετε τους παρακάτω υποψηφίους της ΠΑΣΚ-Υ Ο.Α.Ε.Δ.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ
ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΕΤΤΑΣ ΧΑΡΗΣ
ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
ΚΙΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΑΡΙΣΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΝΤΟΥΦΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΚ-Υ Ο.Α.Ε.Δ.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ