oaednews

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Συνταξιοδότηση: Σφάλματα κατά τον υπολογισμό χρόνου ασφάλισης

Το πολυδαίδαλο νομικό πλαίσιο που καθορίζει τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότηση λόγω γήρατος των ασφαλισμένων δημιουργεί σε αρκετές περιπτώσεις ανασφάλεια ως προς το αν συντρέχουν πράγματι οι προϋποθέσεις αυτές και κατά συνέπεια αν κάποιος ασφαλισμένος έχει πράγματι θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Πολλοί ασφαλισμένοι, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη συμπλήρωση του ορίου συνταξιοδότησης, αναρωτιούνται αν έχουν όλες τις προϋποθέσεις και αν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Η ανησυχία μάλιστα μπορεί να είναι μεγαλύτερη για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων, όπως επί παραδείγματι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, για τους οποίους η κατάθεση αίτησης συνταξιοδότησης συνεπάγεται και διακοπή του επαγγέλματός τους.

100 προσλήψεις στη ΔΕΗ (ΑΣΕΠ)

Νέες προσλήψεις θα γίνουν άμεσα στη ΔΕΗ. Ζητούνται υποψήφιοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ).
Συγκεκριμένα, ζητούνται 100 υπάλληλοι, διαφόρων ειδικοτήτων.
Οι ειδικότητες που ζητούνται:

Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις στο δημόσιο - Αλλιώς οι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ

Βαθιές θεσμικές αλλαγές στη στελέχωση και στη λειτουργία του δημόσιου τομέα επιφέρει η νέα νομοθεσία την οποία προετοιμάζει και θα φέρει στη Βουλή το φθινόπωρο το υπουργείο Εσωτερικών. Αλλιώς οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο. Πώς θα γίνεται ο ετήσιος προγραμματισμός.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ:Χρονίζοντα προβλήματα Υπηρεσιών


Αγαπητοί συνάδερφοι, το ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ συνεδρίασε σε σώμα την  5/8/2020  και αποφάσισε να θέσει στην Διοίκηση τα εξής θέματα:
1) το θέμα των κακών συνθηκών εργασίας για τους υπαλλήλους στις υπηρεσίες των οποίων τα κλιματιστικά δεν λειτουργούν λόγω βλάβης ή κακής συντήρησης και δεν προβλέπεται δυστυχώς , λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, να λειτουργήσουν παρά μετά το τέλος του καλοκαιριού. Ζητάμε από την Διοίκηση να μεριμνήσει ώστε οι υπάλληλοι στους χώρους των οποίων δεν λειτουργεί κλιματισμός να αποχωρούν στις ζεστές μέρες νωρίτερα από την Υπηρεσία τους. Επίσης ζητάμε να ολοκληρωθεί άμεσα η τοποθέτηση plexiglass, όπου είναι απαραίτητο, δεδομένου ότι είναι σημαντικό για  την προστασία της υγείας των συναδέλφων.