Μία έκρηξη αισθήσεων απελευθερώνεται μόλις το φρεσκοψημένο καρβέλι σπάει με τα χέρια στα δύο. Αχνιστό, όπως είναι, ενεργοποιεί άμεσα την όσφρηση, ξυπνώντας μνήμες μητρικής αγκαλιάς, κυριακάτικου σπιτικού πρωινού ή «συμφωνικής μουσικής», όπως ισχυρίζεται ο κ. Νίκος Ζαχαράκης, καθηγητής στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας ΟΑΕΔ στο Γαλάτσι. «Σήμερα φτιάχνουμε ψωμί και μελομακάρονα, λόγω των ημερών», λέει ο ίδιος στους μαθητές από το 5ο Γυμνάσιο Ιλίου, οι οποίοι επισκέπτονται τον χώρο προκειμένου να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και να συμμετάσχουν στις εργαστηριακές ασκήσεις της ειδικότητας αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής.