oaednews

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Τα αποτελέσματα της κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ θα παρακολουθεί η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστήριξαν το Υπουργείο Εργασίας, παρέχοντας τεχνική βοήθεια στην υλοποίηση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους της χώρας, που αφορούν συνολικά 45.000 ανέργους.

32.000 ευρώ όφελος για τον ΟΑΕΔ από τη μεταστέγαση του ΚΠΑ Αρτας

Το νέο κτίριο του ΟΑΕΔ στην Άρτα εγκαινιάστηκε χθες από τη διοικήτρια του Οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη και την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη. Το νέο κτίριο ανήκει στο Δημόσιο και κάθε χρόνο το οικονομικό όφελος θα ανέρχεται στις 32.000 ευρώ. 
Φώτο:Vivi Dim

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν πολλά άλλα κτήρια του ΟΑΕΔ σε διάφορες πόλεις, που παραμένουν ανεκμετάλευτα,

Μέχρι 31η Ιανουαρίου 2018 οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για προσλήψεις σε υπουργεία και φορείς

Με τη σημερινή κατάθεση τροπολογίας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επιλύθηκε το ζήτημα της μη καταβολής δεδουλευμένων στο προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης που υπηρετούσε βάσει συμβάσεων, που είχαν παραταθεί, σε Υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς και ανεξάρτητες αρχές.
Τα παραπάνω υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή.

Στις 19 και 21 Δεκεμβρίου η καταβολή συντάξεων


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση προσδιορίστηκαν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2018. Την ΚΥΑ υπογράφει η υπουργός Εργασίας, Εφ. Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης.

Εξοικονομώ κατ΄ οίκον: Βήμα - βήμα για την συμμετοχή στο πρόγραμμα

Οδηγό για τους πολίτες που επιθυμούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ'οίκον" δημοσιεύει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, το οποίο παρέχει κίνητρα στους πολίτες για να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας, ταυτόχρονα, χρήματα και ενέργεια, αυξάνοντας την αξία του.
Όσα χρειάζεται να ξέρετε για το πρόγραμμα, με τη μορφή ερωταπαντήσεων:
Ποιες κατοικίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν;

Τροπολογία για 18μηνες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς για καθαριότητα και φύλαξη

«Η καθαριότητα και η φύλαξη συνιστούν ανελαστικές ανάγκες των υπουργείων και εποπτευομένων φορέων», είπε μιλώντας πριν από λίγο στην Ολομέλεια η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη καλώντας το Σώμα να υπερψηφίσει την τροπολογία για τις προσλήψεις προσωπικού ΙΔΟΧ 18μηνης διάρκειας για την καθαριότητα και τη φύλαξη των υπουργείων και των εποπτευομένων από αυτά φορέων.

Κάτω τα χέρια από την απεργία – Πανελλαδική στάση εργασίας και πορεία προς τη Βουλή

Κάτω τα χέρια από την απεργία – Πανελλαδική στάση εργασίας και πορεία προς τη Βουλή
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!

Η κυβέρνηση χτυπά το δικαίωμα στην απεργία - Απέσυρε για να ξαναφέρει αργότερα τη σχετική ρύθμιση

Nέα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία βάζει η κυβέρνηση μέσω της τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκέμβρη στην Βουλή για τον τρόπο λήψης απόφασης σχετικά με την κήρυξη απεργίας, στο φόντο της συμφωνίας κυβέρνησης - «θεσμών» στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης.

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα ενάντια στην τροπολογία για το δικαίωμα στην απεργία

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο από τις 11.30 π.μ., μέχρι τη λήξη της βάρδιας κήρυξε σήμερα η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην τροπολογία της κυβέρνησης για το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας.  'Αμεση η απάντηση των εργαζομένων και του ταξικού κινήματος στην αθλιότητα της κυβέρνησης να φέρει -σαν τον κλέφτη- τροπολογία για το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα είναι σήμερα Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος

Όπισθεν από την κυβέρνηση για την απεργία -Απέσυρε τις τροπολογίες

Αποσύρεται η τροπολογία για τις απεργίες και θα κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας Αποσύρονται την Τρίτη από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, οι τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με:
Το ποσοστό της απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων.