oaednews

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ο άδειος τενεκές κάνει θόρυβο.

                                                                       Τους συναντάμε αρκετά συχνά και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους αποφύγουμε. Αν δεν μπορούμε, τους ανεχόμαστε, ξινίζουμε ενίοτε τα μούτρα μας ή συμφωνούμε συγκαταβατικά με κάθε πομπώδες σχόλιο που θα κάνουν για τους εαυτούς τους. Αναφέρομαι σε εκείνους που θέλουν να τραβάνε συνεχώς τα βλέμματα πάνω τους μη χάνοντας ευκαιρία να εντυπωσιάζουν τα πλήθη.Είναι τα βαθιά ανασφαλή άτομα που νιώθουν ένα μόνιμο άγχος να αποδείξουν ότι είναι πολύ καλοί σε ό,τι κάνουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


                      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714
www.peyoaed.gr /  peyoaed@oaed.gr
Α Θ Η Ν Α
                       Αθήνα, 13/4/2018
Α.Π. 228


         

Η απόλυση συναδέλφων μετά από δεκαετή και πλέον εργασία αποδυναμώνει τον Οργανισμό από προσωπικό που κατά κοινή ομολογία καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Υπάρχουν Υπηρεσίες στις οποίες  οι εργαζόμενοι με δικαστικές αποφάσεις είναι περισσότεροι από το τακτικό προσωπικό.
Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ σε έκτακτη συνεδρίαση  που πραγματοποιήθηκε σήμερα αναφορικά με το θέμα των συναδέλφων που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις και κινδυνεύουν να απολυθούν- και στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ που αποτυπώνονται στην με αριθμ. 313/4-4-2018 ανακοίνωσή της- αποφάσισε τα εξής:
Να ξεκινήσει δυναμικές κινητοποιήσεις από την προσεχή Δευτέρα, κλιμακώνοντας  στην περίπτωση που δε δοθεί λύση.
Να δοθεί συνέντευξη τύπου για να γίνει ευρέως γνωστό το πρόβλημα.
Καλούμε  τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ να παρέμβει υπέρ των συναδέλφων που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις.
Καλούμε την Υπουργό Εργασίας να κάνει δεκτή την τροπολογία που έχει κατατεθεί από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ.
Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και δε θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση συναδέλφου, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις, να στηρίξουν τους συναδέλφους που κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση, να στηρίξουν το δικαίωμα στην εργασία.
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων του ΟΑΕΔ να στηρίξουν την ανάληψη δράσης που προτείνεται από το ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ.                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ                       ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνάδελφοι/σες

Συνάδελφοι μέλη του Συλλόγου μας αυτές τις μέρες βρίσκονται αντιμέτωποι με δικαστική διαμάχη η οποία θα κρίνει το μέλλον τους στον Οργανισμό. Η απόλυση ή συνέχιση του αγώνα τους.
Είναι αυτονόητη η συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα τους για εργασία η οποία είναι  έτσι κι αλλιώς αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας.

O.Y. ΟΑΕΔ : Ανακοίνωση για τους συναδέλφους με δικαστικές αποφάσεις          Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στο θέμα των συναδέλφων εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις (πρώην stage)  και έχουμε εξηγήσει, επίσης πολλές φορές, την αναγκαιότητα οι συνάδελφοι αυτοί  να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό του Οργανισμού. Η, εδώ και χρόνια, εργασιακή εκμετάλλευσή τους, τα μειωμένα εργασιακά δικαιώματα και η διαρκής εργασιακή ανασφάλεια είναι ανεπίτρεπτα να συμβαίνουν στον ΟΑΕΔ, που βασικό σκοπό του έχει την προώθηση της εργασίας. Θεωρητικά, όλοι συμφωνούν ότι οι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά στην πράξη... "κουτσαβακισμός". 

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ)


ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
(ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ)
ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Αγαπητοί συνάδελφοι θέλουμε με αφορμή το δικαστήριο που γίνεται 17/04/18 και καθορίζει την παραμονή ή όχι στην δουλειά των συναδέλφων με δικαστικές αποφάσεις,να μοιραστούμε μαζί κάποιες από τις σκέψεις μας που καθορίζουν τη δράση και τον προσανατολισμό μας .
Συνάδελφοι το πρώτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου είναι το δικαίωμα στη δουλειά. Αυτό το βασικό δικαίωμα, οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, κατά τις επιταγές της ΕΕ και του κεφαλαίου το έχουν στήσει στον τοίχο . Η σταθερη και μόνιμη δουλεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  αντικαθίσταται με κακοπληρωμένη και ευκαιριακή απασχόληση, δουλειά με ημερομηνία λήξης και μεροκάματα ψίχουλα.