oaednews

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Αυτοκτόνησε δημόσιος υπάλληλος – Ελέγχοταν για πλαστό πτυχίο

Τραγικό τέλος έδωσε στη ζωή του 46χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος νοσηλευόταν από τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, καθώς είχε καταναλώσει ποσότητα ποντικοφάρμακου.

Ετσι θα γίνεται η επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο: Σε δύο φάσεις, με εξετάσεις και συνέντευξη

Με δύο εγκυκλίους, που περιγράφουν το πρώτο στάδιο της διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων και υπουργικές αποφάσεις, η μία κοινή με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, για τα τυπικά και πρόσθετα προσόντα, καθώς και την απαιτούμενη εμπειρία, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σχέδιο για το νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων, όπως αποτυπώθηκε στο νομοσχέδιο που έφερε τον Ιούνιο στη Βουλή.

Νέες μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων; - Η λίστα με τους 5.500 εργαζόμενους που θα απολυθούν

Ανοιχτό παραμένει το θέμα των αλλαγών στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, μετά τη συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με την τρόικα, με το υπουργείο να υποδεικνύει ότι «επισπεύδον υπουργείο για τις νέες ρυθμίσεις είναι το Οικονομικών».

ΚΚΕ: Επίκαιρη ερωτηση για τις οδυνηρέςσυνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικης!



Κοινοβουλευτική Ομάδα

Γραφεία Βουλής: 21037081682103708169fax2103707410



 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Για τις οδυνηρές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής στα κοινωνικά – ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων

Με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες ανατροπές που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή τους.