oaednews

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

48ωρη Γενική Απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε.



  
Τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με σαρανταοκτάωρη (48ωρη) Γενική Απεργία αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και μεθαύριο, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 και Συλλαλητήρια  σε όλη τη χώρα το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, πραγματοποιούν οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε.

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτσούκος


Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος, ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος.

ΣΟΚ…!!!!ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ..!!! ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΕΙ Η Γ.Σ.Ε.Ε ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε ισχύουν όλα αυτά τα ακραία σενάρια περί εγκατάστασης  της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ για την οποία δεν τους χρειάζεται τίποτα και κυρίως το Κράτος με κάθε έννοια ευνοούμενου πολίτη…!!!

Κλείνει ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ



Ίλιγγο προκάλεσε σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, κάμπινγκ και ενοικιαζομένων δωματίων, σε όλα τα θέατρα της χώρας, αλλά και σε οικονομικά ασθενείς οικογένειες, η επιταγή της τρόικας για κλείσιμο των: Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας( Ο.Ε.Κ.) και Οργανισμού Εργατικής Εστίας Ο.Ε.Ε.). Και αυτό γιατί όλα τα προγράμματα των δύο Οργανισμών, αν και εφόσον επικυρωθεί η απαίτηση της Τρόικας από τους πολιτικούς αρχηγούς, θα βρεθούν στον ..αέρα.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στο 20,9% η ανεργία το Νοέμβριο

Στο 20,9%, περισσότερο από 1 εκατ. άνεργοι δηλαδή, εκτιμάται το ποσοστό της ανεργίας το Νοέμβριο του 2011 στη χώρα, σύμφωνα με νέα έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η αύξηση του ποσοστού είναι σημαντική τους τελευταίους μήνες, καθώς σημειώνεται ότι το Νοέμβριο του 2010 το ποσοστό ήταν 13,9%, ενώ τον Οκτώβριο του 2011, 18,2%.