oaednews

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Στους εργοδότες μέρος των επιδομάτων ανεργίας


Τα επιδόματα ανεργίας δεν θα καταργηθούν αλλά μέρος αυτών θα δοθεί στις επιχειρήσεις μέσω επιδότησης εργοδοτικών εισφορών για να απασχολούν ανέργους τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου από τα Χανιά.
Πρόκειται για το γνωστό μέτρο που έχει ανακοινωθεί ότι θα "τρέξει" μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της κυβέρνησης τονίζει ότι μέσω αυτού του τρόπου θα επιτευχθεί η εξοικονόμηση των χρημάτων που δίνονται στα επιδόματα ανεργίας.
Οι άνεργοι θα "χάνουν" το επίδομα με αντάλλαγμα θέση εργασίας και μέρος του επιδόματος θα πηγαίνει στον εργοδότη για να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές και να έχει κίνητρο να προσλάβει τον εργαζόμενο.
Ο υφυπουργός Εργασίας επαναλαμβάνοντας τις χθεσινές δηλώσεις της Λούκας Κατσέλη τόνισε «Αυτό που εμείς διαβεβαιώνουμε είναι ότι κανείς άνεργος στο τόπο μας, δεν θα βρεθεί χωρίς επίδομα».
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η υπόσχεση της κυβέρνησης στην τρόικα για εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ μέσω επιδομάτων ανεργίας θα γίνει με την παραπάνω μέθοδο.
«Μέρος των χρημάτων που σήμερα διατίθενται σε ανέργους θα οδηγηθούν με την επιταγή επανένταξης ως επιδότηση εργασίας. Μέσα στο 2011 ξεκινάει το πρόγραμμα για 10.000 ανέργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας με την επιταγή επανένταξης και την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να εργασθούν σε επιχειρήσεις».
Όσον αφορά σε ζευγάρια που το ένα μέλος είναι άνεργο και το άλλο έχει εισοδήματα διέψευσε μεν ότι θα κοπεί το επίδομα ανεργίας προσθέτωντας δε ότι αν υπάρχουν υψηλά εισοδήματα σε μια οικογένεια δεν μπορεί να δίδονται επιδόματα ανεργίας.