oaednews

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

4ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας στο Μέγαρο Αθηνών

Το 4ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας είναι το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο σε θέματα επιχειρηματικότητας των νέων και επαγγελματικού προσανατολισμού. Απευθύνεται σε νέους-νέες κυρίως (όχι αποκλειστικά)18-35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης. Προγραμματίζεται η συμμετοχή πλέον των 160 διακεκριμένων εισηγητών με τη στήριξη αξιόλογων επιχειρήσεων. Βασικός στόχος του Πανοράματος ήταν και είναι να ενημερώσουμε τους νέους μας, σχετικά με τις τάσεις-επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν περίπου 20 κλάδοι/τομείς της οικονομίας προκειμένου να επιλέξουν τη βέλτιστη πορεία ως στελέχη επιχειρήσεων ή ως επιχειρηματίες. Φιλοδοξούμε να προβάλουμε ό,τι πιο επίκαιρο-καινοτόμο-επιτυχημένο υπάρχει στην χώρα ανά κλάδο & να αναδείξουμε νέους-πολλά υποσχόμενους χώρους επιχειρηματικότητας και σταδιοδρομίας που δεν είναι ευρέως γνωστοί όπως: νανοτεχνολογία-γεωργία νέων καλλιεργειών-εφαρμογές smartphones-πληροφορική και οι νέες τάσεις της-mobile marketing κτλ.

Όλα τα παλιά τεύχη του UNFOLLOW δωρεάν για τους ανέργους

Ποιο είναι το κοινό της ελεύθερης δημοσιογραφίας; Ποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν;  http://unfollow.com.gr/web-only/11299-oaed/
Κλικ για να μεγεθύνετε το δελτίο Τύπου
Από το πρώτο τεύχος του UNFOLLOW, εδώ και 27 μήνες, θέλαμε να φτιάξουμε ένα περιοδικό που να μην αντιδρά μόνον επικαιρικά αλλά να αποτελέσει και μια αποτύπωση της ταραγμένης περιόδου που διανύουμε. Έτσι, μολονότι αναπόφευκτα σε ορισμένα ζητήματα, που πραγματευτήκαμε σε παλαιότερα ρεπορτάζ και άλλα κείμενά μας, έχουν με την πάροδο των μηνών προστεθεί κι άλλες εξελίξεις, στοιχεία και περιπλοκές, ελπίζουμε ότι από το σώμα των τευχών του UNFOLLOW προκύπτει μια υπολογίσιμη, ερευνητική καταγραφή και ανάλυση των γεγονότων στην Ελλάδα της κρίσης.
Επίσης, σκεφτόμαστε πως παρότι η τιμή του UNFOLLOW παραμένει ίδια από το πρώτο τεύχος, υπάρχουν -δυστυχώς, ολοένα περισσότεροι- αναγνώστες μας που δεν μπορούν να δώσουν ούτε τα 5 ευρώ για να αγοράσουν ένα τεύχος το μήνα.Τέλος, γνωρίζουμε ότι η γνώση και η αλήθεια του ανεξάρτητου ρεπορτάζ και της μαχητικής, ερευνητικής αρθρογραφίας είναι δύναμη.

Με «νιου ντιλ» η απορρόφηση της μαζικής ανεργίας

ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ Νοέμβριο δημοσκόπηση που παρήγγειλε το Global Economic Forum κατέδειξε πως τα 2/3 των κατοίκων της Β. Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας πιστεύουν πως το υπάρχον οικονομικό σύστημα ευνοεί πρωτίστως τους πλουσίους.

Νέος «ειδικός» μισθός για μακροχρόνια ανέργους

Νέος «ειδικός» μισθός έρχεται σύμφωνα με πληροφορίες και θα αφορά τους μακροχρόνια ανέργους-πρώην μισθωτούς που είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες του ΟΑΕΔγια διάστημα πάνω από 12 μήνες.
Σύμφωνα δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», το νέο μέτρο βρίσκεται ήδη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των επιτελείων των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας με την τρόικα.
Σύμφωνα μάλιστα με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, σχεδιάζεται να νομοθετηθεί ως «ειδική δράση» - «κίνητρο» για την υποβοήθηση των προσλήψεων της συγκεκριμένης ομάδας ανέργων οι οποίοι, έχοντας χάσει το δικαίωμα επιδότησης από τον ΟΑΕΔ (αφού έχουν ξεπεράσει το 12μηνο) κινδυνεύουν να παραμείνουν, οριστικά, «εκτός» αγοράς εργασίας και στο... περιθώριο.

Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για απεργίες και χρηματοδότηση των εργατικών συνδικάτων

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΨΙΝΗ

Οι κανόνες ενός ιδιότυπου συνωμοτισμού, που επικράτησαν επί χρόνια γύρω από τα κακώς κείμενα (ίσως και για την πλειοψηφία) των συνδικαλιστικών οργανώσεων, κυρίως, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και μετά, δεν βασίζονταν πάντα σ’ ένα απτό οικονομικό ή μισθολογικό αντάλλαγμα.

Μικρόκοσμος-Ν.Χικμέτ- Θ.Μικρούτσικος- Μ.Δημητριάδη

«Σπάει» ο κατώτατος μισθός για προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
Μετά τους νέους ηλικίας έως 25 ετών, χαμηλότεροι μισθοί (χωρίς τριετίες) έρχονται, δια νόμου, και για τους μακροχρόνια άνεργους - πρώην μισθωτούς που είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες του ΟΑΕΔ για διάστημα πάνω από 12 μήνες! Το νέο μέτρο, όπως αποκαλύπτει η «ΗτΣ», βρίσκεται ήδη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των επιτελείων των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας με την τρόικα.