oaednews

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΜΕΡΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 600.000 ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟ 2015 * ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ
Εως 50.000 απολύσεις από το Δημόσιο προβλέπει το Μνημόνιο ΙΙ. Μάλιστα είναι το σημείο το οποίο, μαζί με τις μαζικές και τυφλές ιδιωτικοποιήσεις-εκποιήσεις, συγκεντρώνει και τη συμφωνία της Ν.Δ. η οποία λανσάρισε εξάλλου και τον (νεοφιλελεύθερο) νεολογισμό της «εργασιακής εφεδρείας».

Το ηθικό διακύβευμα της επερχόμενης πολιτικής αναδιάταξης

«O μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας δεν είναι ο Έλληνας της Διαφθοράς, αλλά ο Έλληνας της Αδιαφορίας»

Δημοψήφισμα λέει ότι προτιμά ο Παπανδρέου και όχι εκλογές!

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας άτυπης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, αφού έκανε αναφορές στους αγανακτισμένους πολίτες και τις συγκεντρώσεις τους, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει τελικά δημοψηφίσμα, λέγοντας χαρακτηριστικά στους αρμόδιους υπουργούς να αρχίσουν να ετοιμάζονται.

Η Ανεργία των νέων δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια...

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ
Οι νέοι νιώθουν ότι οι προσδοκίες τους τσαλακώνονται, αλλά εξακολουθούν να ονειρεύονται. Βλέπουν τα λάθη μας και αμφισβητούν τις επιλογές μας

Η γενιά της κρίσης

Τους βλέπουμε δίπλα μας, ειναι στο σπίτι μας, ειναι στις διαδηλώσεις στις πλατείες. Ειναι παντού. Ειναι η γενιά της κρίσης, η γενια της ανεργίας και της ανασφάλειας, η γενια των 592 ευρω.

Χωρίς βεβαιότητες...

Από το http://pitsirikos.net/
Στις διαδηλώσεις και τις λαϊκές συνελεύσεις της πλατείας Συντάγματος, ο κάθε άνθρωπος –που θέλει να τις σχολιάσει- θα δει ό,τι θέλει να δει, θα ακούσει ό,τι θέλει να ακούσει και θα καταλάβει ό,τι θέλει να καταλάβει. Αυτό είναι λογικό, αφού αφενός είμαστε άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα, βιώματα και συμφέροντα και αφετέρου το πλήθος της πλατείας Συντάγματος είναι ετερόκλητο.