oaednews

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Με αυτό τον τρόπο μπορείς να βρεις δουλειά στον Καναδά

Η γνωστή δημοσιογράφος Λώρη Κέζα, η οποία έχει μετεγκατασταθεί στο Μόντρεαλ μετά την κρίση στα έντυπα του ΔΟΛ, γράφει στο facebook πως την αντιμετωπίζει το κράτος στην προσπάθειά της να βρει εργασία. "Είναι καλύτεροι οι άνθρωποι εδώ; Όχι, είναι καλύτερο το σύστημα..."

Στην Τουρκία συλλαμβάνουν όποιον φοράει μπλουζάκι με τη λέξη… «ήρωας»

υνελήφθησαν τουλάχιστον 15 άτομα την εβδομάδα που πέρασε επειδή φορούσαν μπλουζάκια που ανέγραφαν το σύνθημα «ήρωας». Αυτό για τις αρχές αποτελεί μια ένδειξη υποστήριξης προς τους δράστες του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος της περασμένης χρονιάς.
Πιο πρόσφατες συλλήψεις, αυτές ενός ζευγαριού χθες Σάββατο στην Αττάλεια (Αντάλια, νότια) και ενός εφήβου στο Τσανάκαλε (νοτιοδυτικά), διότι φορούσαν λευκά μπλουζάκια με τη λέξη Hero (ήρωας, στα αγγλικά), όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Ξυλοκόπησαν εφοριακό στην Πάτμο

Ένας καταστηματάρχης της Πάτμου συνελήφθη διότι αναίτια και στην μέση του δρόμου – όπως υποστηρίζουν οι εφοριακοί - γρονθοκόπησε στο κεφάλι ελεγκτή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος μαζί με δύο συναδέλφους του, είχαν μεταβεί από την Ρόδο στην Πάτμο για ελέγχους σε επιχειρήσεις, προκειμένου να αποκαλυφθούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής

Μειωμένο ωράριο για δημοσίους υπαλλήλους γονείς τέκνων με αναπηρία (εγκύκλιος)

Εγκύκλιο εξέδωσε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία διευκρινίζονται οι όροι για τη μείωση του ωραρίου εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα, για τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. που έχουν παιδιά με πνευματική, ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ή παιδιά έως 15 ετών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω ή σύζυγο με αναπηρία 80% και άνω τον οποίο συντηρεί, γίνεται χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών τους.