oaednews

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Στοχοποιημένη συνδικαλιστική δίωξη του επί χρόνια Προέδρου της Διοίκησής, Β. Συρίγου

 Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει την κυβέρνηση, που συνεχίζοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού, βάζει στο στόχαστρο και διώκει τον επί χρόνια Πρόεδρο του ΕΚ Λαυρίου νυν μέλους της Διοίκησης του ΕΚΛ-ΑΑ, Βάλσαμο Συρίγο.

Η κυβέρνηση και το αστικό κράτος διώκουν τον συνάδελφό μας γιατί βρέθηκε την ΣΩΣΤΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΕΡΟΣ. Γιατί βρέθηκε δηλαδή, μαζί με άλλους συνδικαλιστές και εργαζόμενους, έξω από το συμβολαιογραφείο και έπραξε το αυτονόητο, υπερασπίστηκε το δικαίωμα μιας οικογένειας να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της, ενάντια στην προσπάθεια της τράπεζας να βγάλει το σπίτι της σε πλειστηριασμό

Η ανεργία στο Ηνωμένου Βασίλειο

του ανταποκριτή μας στο Λονδίνο Γιώργου Χριστοφίδη 

Η ανεργία στο Ηνωμένου Βασίλειο αυξήθηκε σε 4,8% από 4,1% το β’ τρίμηνο 2020, καθώς οι εργοδότες προέβησαν σε απολύσεις εν όψει ολοκλήρωσης, τον Οκτώβριο, του προγράμματος στήριξης της εργασίας, που τελικά παρατάθηκε μέχρι και το Μάρτιο 2021. Ισχυρότερα επλήγη η ηλικιακή ομάδα 16-24, στην οποία το επίπεδο ανεργίας ανήλθε σε 14,6% από 12,9% το προηγούμενο τρίμηνο.