oaednews

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΟΑΕΔ: Ποιοι θα πάρουν επιταγή για τις δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις 2017

Δημοσιεύθηκε η κ.υ.α. 6199/267/13.3.17 σχετικά με τη διαμονή παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις για το 2017.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ψυχαγωγία των τέκνων χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων. 

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων για τη διαμονή των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις.

Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται γονείς ή ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) τέκνων κατά την έννοια της παρ.2 του παρόντος, που δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για το έτος 2017 εφόσον είναι: 

Απαλλαγή από τέλη ταξινόμησης ΙΧ για τρίτεκνους και πολύτεκνους

Από τις 22 Φεβρουαρίου 2017 έχει τεθεί σε ισχύ η απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή σχετικά με τον εκ νέου καθορισμό των όρων, των προϋποθέσεων, των δικαιολογητικών και της διαδικασίας απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης των τριτέκνων και των πολυτέκνων γονέων που παραλαμβάνουν Ι.Χ. αυτοκίνητα. Με πρόσφατη εγκύκλιο του κ. Πιτσιλή παρέχονται διευκρινίσεις και δίδονται οδηγίες για τη σωστή εφαρμογή των διατάξεων της απόφασης
Με την κοινοποιούμενη απόφαση, επικαιροποιείται και κωδικοποιείται το κανονιστικό πλαίσιο αναφορικά με τη διαδικασία χορήγησης της εν λόγω απαλλαγής.

ΟΑΕΔ:πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων για την απασχόληση 10.500 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρούν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών. 

Ο κατώτατος μισθός στις χώρες της Ευρώπη

Του Βασίλη Αγγελόπουλου

 Ευρώπη… τεσσάρων ταχυτήτων είναι αυτή που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των πολλών και διαφορετικών επιπέδων που υπάρχουν στους κατώτατους μισθούς. Υπάρχει η ελίτ, που απαρτίζεται από χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, υπάρχει η «μέση ταχύτητα» στην οποία βρίσκεται και η Ελλάδα με κατώτατο μισθό στα 684 ευρώ, υπάρχει η χαμηλή ταχύτητα που καλύπτει χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και της Βαλτικής. 

Υπάρχει όμως και η τέταρτη ταχύτητα, που αποτελείται από χώρες οι οποίες δεν έχουν καθόλου σύστημα καθορισμού κατώτατων αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα. Τα στοιχεία που εμπεριέχονται στην ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ είναι ενδεικτικά των πολλών μισθολογικών βαθμίδων που συνυπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αποκλίσεις είναι πολύ μεγάλες ανάμεσα στις χώρες του λεγόμενου «ευρωπαϊκού νότου» (Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα) και σε χώρες – μέλη που αποτελούν τον «σκληρό πυρήνα» της ΕΕ. 

Επιτυχή ολοκλήρωση ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ αναβάθμισης (VDSL) σε ΚΠΑ2 Πάρου

Ο καλός συνάδελφος Άγγελος Βώρος μας ενημερώνει ότι
ολοκληρώθηκε επιτυχώς απομακρυσμένα η αναβάθμιση του
ΚΠΑ2 Πάρου στην νέα σύνδεση.

Iσχύουν πλέον τα εξής όσον αφορά την νέα ταχύτητα σύνδεσης του
ΚΠΑ2 Πάρου στο δίκτυο ΟΑΕΔ:

1. Ταχύτητα 
Download: 26,50 Mbps 
     (δηλ. περίπου  52 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή (512 
Kbps) που υπήρχε πριν)

ΑΔΕΔΥ: Οι καρατομήσεις στελεχών στη δημόσια διοίκηση συνεχίζονται

Έναν και πλέον χρόνο μετά την ψήφιση του Ν4369/2016, με τον οποίο προβλέπονται συγκεκριμένες διαδικασίες για την επιλογή στελεχών στη δημόσια διοίκηση (προϊσταμένων, Διευθυντών, Γενικών Διευθυντών), η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίησή του, αλλά συνεχίζει την πολιτική των καρατομήσεων και των αναθέσεων για τις θέσεις ευθύνης στη δημόσια διοίκηση.
Τελευταίο κρούσμα στο Υπουργείο Εξωτερικών όπου, με απόφαση του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ανακλήθηκαν δύο αποφάσεις τοποθέτησης υπαλλήλου (3454/11-11-2015 και 3583/10-10-2016) σε θέση προϊσταμένου χωρίς, μάλιστα, καμία αιτιολογία.