oaednews

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Μονιμοποίηση έως 30.000 συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ

Το θέμα της μετατροπής των συμβάσεων εργαζόμενων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ σε αορίστου χρόνου,  δρομολογεί η κυβέρνηση για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αμέσως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, δηλαδή.
 Η κυβέρνηση και ειδικότερα τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προτίθεται να δώσουν διακομματικό άρωμα στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία

Συνεχίζει τις νίκες η ποδοσφαιρική ομάδα του ΟΑΕΔ

Αλλη μια νίκη κατάφερε σήμερα η ποδοςφαιρικη μας ομάδα επι της ομάδας των επιμελητηρίων! Σ ένα δύσκολο αγώνα( είχαμε και μικροεπεισόδια) η ομάδα του ΟΑΕΔ κέρδισε 4-2 καταφέρνοντας να ανατρέψει το σκορ, αφού τα επιμελητήρια είχαν προηγηθεί στο σκορ με 0-2!

ΔΙΠΛΗ «ΠΛΗΓΗ» ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
Πάνω από μισό εκατομμύριο άνεργοι έχουν τεθεί, οριστικά όπως φαίνεται, «εκτός» της αγοράς εργασίας και του Ασφαλιστικού αποτελώντας μια «ανοικτή» διπλή «πληγή» για την κοινωνία και τα Ταμεία, αφού οι περισσότεροι διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας και, παράλληλα, η κοινωνική ασφάλιση στερείται εισφορές ύψους 2,7 δισ. ευρώ τον χρόνο. Σε αυτό το ύψος υπολογίζει ο πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης τα έσοδα που θα είχε το Ασφαλιστικό αν 500.000 από τους 1.068.293 επίσημα εγγεγραμμένους (τον Μάρτιο) στον ΟΑΕΔ έβρισκαν απασχόληση.
Η επανένταξη στην αγορά εργασίας ειδικά των 506.447 ανέργων που βρίσκονται στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ για περισσότερο από 12 μήνες, μοιάζει με... άπιαστο όνειρο (ακόμη και για τους ίδιους) καθώς ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται, ανεξαρτήτως της καταγραφόμενης εποχικής μείωσης της ανεργίας και, ταυτόχρονα, λείπουν οι αναγκαίες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για την αναβάθμιση των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους. Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία του ΟΑΕΔ:

Τρίτη ημέρα απεργίας πείνας για 12 πρόσφυγες στη Μυτιλήνη

Οι απεργοί πείνας διαμαρτύρονται για την πολύμηνη καθυστέρηση της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων ασύλου από τις δευτεροβάθμιες επιτροπές. Οι 12 πρόσφυγες τυλιγμένοι με τις κουβέρτες τους έχουν εγκατασταθεί μπροστά από τα γραφεία της υπηρεσίας ασύλου, ενώ όπως υποστηρίζουν βρίσκονται στη Λέσβο από 3 έως 8 μήνες ο καθένας.

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για προσλήψεις σε ΟΣΕ, ΕΛΣΤΑΤ, ΕΑΑ, Εθνικό Τυπογραφείο

Πρόκειται για την προκήρυξη 3Κ/2017, η προθεσμία για την οποία λήγει στις 8 Μαΐου 2017, ημέρα Δευτέρα. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΘΕΣΕΩΝ: 

α) ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΕΑΑ) Αποστολή της είναι ο αξιόπιστος έλεγχος και η επιστημονικά τεκμηριωμένη παρακολούθηση των κρίσιμων, οικονομικών κυρίως, μεγεθών που αναφέρονται στη βιωσιμότητα του συνολικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και των επί μέρους φορέων του. Οι κατωτέρω ειδικότητες έχουν κύριο αντικείμενο απασχόλησης: ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ: 

Υποστήριξη στην εφαρμογή του Κλαδικού Λογιστικού Σχεδίου με όλες τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την οικεία νομοθεσία. Ανάληψη ευθύνης λογιστικής παρακολούθησης ήτοι κλείσιμο μηνών και έτους, απολογισμοί, ισολογισμοί, προϋπολογισμοί, δηλώσεις ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος, έκδοση μισθοδοσίας. Παροχή συμβουλών και επεξηγήσεων λογιστικού και μηχανογραφικού περιεχομένου στο προσωπικό της Αρχής.

Προσλήψεις στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ)

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στο πλαίσιο της Δράσης:

 -Ανάπτυξη διασυνοριακών ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα (Deployment of Generic Cross Border eHealth Services in Greece)- η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (Connecting Europe Facility – CEF TELECOM) για πέντε (5) Στελέχη Πληροφορικής

Παύση πειθαρχικής δίωξης Δημοσίου Υπαλλήλου με θέση ευθύνης [Γνωμοδότηση του ΝΣΚ]

Γνωμοδότηση τού Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ε’ Τμήματος στο Ερώτημα, εάν μόνιμος υπάλληλος πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στον οποίο επιβλήθηκε από το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, σε πρώτο βαθμό, η ποινή τής οριστικής παύσης, που στη συνέχεια, κατόπιν υποβολής ένστασής του, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, τέσσερα χρόνια μετά, αποφάσισε την παύση τής πειθαρχικής του δίωξης, α) δύναται επανερχόμενος στην υπηρεσία να καταλάβει θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης, δεδομένου ότι κατά το χρόνο θέσης αυτού σε αργία - συνεπεία τής επιβολής τής ποινής τής οριστικής παύσης - κατείχε θέση προϊσταμένου Διεύθυνσης και β) δύναται, εν όλω ή εν μέρει, το διάστημα κατά το οποίο είχε τεθεί σε αργία, να θεωρηθεί ότι διανύθηκε σε θέση προϊσταμένου Διεύθυνσης για κάθε συνέπεια.