oaednews

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΕΙΓΟΝ: Επιστροφή φόρου, δείτε ποιοι δικαιούνται! (Από 1000€ εώς 4000€)


samaras stournaras

Το 2012 το υπουργείο οικονομικών εισέπραξε 1,7 δις περισσότερα απ’ ό,τι είχε προβλέψει.

O καθηγητής Γραμματικάκης φωνάζει: Συλλάβετέ με, είμαι υποψήφιος τρομοκράτης...

«Είμαι ένας υποψήφιος τρομοκράτης. Δεν ξέρω από όπλα. Η ανάγκη μόνον με οδηγεί: Να δω πάλι λίγα χαμόγελα στους δρόμους, να αισθανθώ την ελπίδα να κυκλοφορεί», γράφει ο καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης, στο protagon.gr και επιτίθεται σε νυν και πρώην πρωθυπουργούς για την οικονομική κρίση.
Γράφει ο κ. Γραμματικάκης:

Ουρές για την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης

Ξεπέρασαν τις 50.000 οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στις εφορίες όλης της χώρας από δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους και εργαζομένους σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, προκειμένου να τους επιστραφεί η εισφορά (2%) αλληλεγγύης, που «άνοιξε» με απόφαση που κέρδισε εκπαιδευτικός σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο, από την οποία προκύπτει ότι παράτυπα κρατήθηκε η εισφορά. 

Η πραγματική ανεργία αγγίζει το 33% υποστηρίζει η ΓΣΕΕ

Με επίθεση κατά του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και αιχμές για επικοινωνιακά τεχνάσματα από κάποιους που επιχειρούν «να κάνουν το μαύρο άσπρο» όπως λέει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσής της, σχολίασε η ΓΣΕΕ την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία τον μήνα Οκτώβριο, η οποία υπολογίστηκε στο 27,8%.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι η πραγματική ανεργία αγγίζει το 33% και πως το 2014 ο μη ενεργός πληθυσμός θα είναι κατά 1,1 εκατ. άτομα περισσότερος από τους απασχολούμενους. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την ανεργία: 

Τελικά δεν μειώθηκε ποτέ η ανεργία ...

Σε νέα ιστορικά υψηλά εκτοξεύτηκε τον Οκτώβριο η ανεργία αγγίζοντας το 27,8%. Τα 

ποσοστά αυξάνονται αδιάλειπτα όλο το χρόνο ανατρέποντας την εικόνα περί μείωσής της 

τους μήνες Σεπτέμβριο και Αύγουστο. 

«Πρωταθλήτρια» στην ανεργία με 27,4% παραμένει η Ελλάδα


Του Κωστα Καρκαγιαννη
Μπορεί οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο να αυξήθηκαν (σε ετήσια βάση) με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών, αναπτερώνοντας τις ελπίδες ότι η ανάκαμψη κέρδισε έδαφος το δ΄ τρίμηνο του 2013, ωστόσο δύσκολα μπορεί κανείς να μιλήσει για ευοίωνο μέλλον, δεδομένου ότι η ανεργία παρέμεινε για ακόμη έναν μήνα στο 12,1%.
Το μόνο θετικό σημάδι από το μέτωπο της ανεργίας στην Ευρωζώνη είναι ότι δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί στο επίπεδο ρεκόρ του 12,1% από τον περασμένο Απρίλιο.

Στη Βουλή το θέμα του επιδόματος μακροχρόνια ανέργων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Εμπαιγμός χιλιάδων μακροχρόνια ανέργων
Τις τελευταίες ημέρες το Υπουργείο Εργασίας έχει προχωρήσει σε σειρά διθυραμβικών παρεμβάσεων για τη - δήθεν- επέκταση του επιδόματος μακροχρόνια ανέργων σε επιπλέον κατηγορίες με την επέκταση του ηλικιακού ορίου σε μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 20-66 ετών.
Με το νέο, όμως, πλαίσιο, επί της ουσίας καταργείται το επίδομα μακροχρόνια ανέργων αφού οι προϋποθέσεις που θέτει εξαιρούν περίπου το 70% των –ως σήμερα- επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων. Με την εγκύκλιο υπ’ αριθμ. 109527/24-12-2013 του ΟΑΕΔ ορίστηκε ότι για να μπορούν οι άνεργοι να πάρουν την ειδική επιδότηση των 200 ευρώ θα πρέπει να ασκήσουν αυτό τους το δικαίωμα μέσα σε διάστημα 2 μηνών από τη λήξη της 12μηνης επιδότησης λόγω ανεργίας. Συγκεκριμένα, του επιδόματος δικαιούνται όσων η 12μηνη τακτική επιδότηση έληξε από 1/11/2013 και εξής.

ΟΑΕΔ: Μια εγκύκλιος μειώνει τους δικαιούχους

Ημέρα τση Ζάκυθος
Μεγάλη είναι η απογοήτευση που σκόρπισε στους εκατοντάδες άνεργους του νησιού μας η διευκρινιστική εγκύκλιος του επιδόματος των 200 ευρώ που στάλθηκε στα γραφεία του ΟΑΕΔ από τα κεντρικά του Οργανισμού, αποδεικνύοντας ότι είναι “άνθρακες ο θησαυρός” .
Οι ουρές των μακροχρόνια ανέργων που προσέρχονται στα γραφεία του ΟΑΕΔ, με τα δικαιολογητικά τους για να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν χρόνο και ενημερώνονται ότι δεν το δικαιούνται, είναι ατελείωτες.
Το προσωπικό τους ενημερώνει πως το επίδομα αφορά μόνο έναν μικρό αριθμό μακροχρόνια ανέργων, καθώς κάποιος που είναι περισσότερο από 14 μήνες χωρίς δουλειά δεν δικαιούται επιδόματος.