oaednews

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ευχαριστήρια Επιστολή του Δημάρχου Λαρισαίων στον ΟΑΕΔ Λάρισας



Αξιότιμη κ Διοικήτρια
Είναι γνωστή η στενή συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων με τον ΟΑΕΔ Λάρισας και ειδικότερα με την ΕΠΑΣ Μαθητείας .
Στο Δήμο μας απασχολούμε κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό μαθητών για πρακτική άσκηση σε όλες τις ειδικότητες και παρέχουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση για την εκπαίδευση των παιδιών όπως πρόσφατα το νέο τμήμα «Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων - Αρχιτεκτονικής Τοπίου».
Παράλληλα η Διεύθυνση της ΕΠΑΣ, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές υποστηρίζουν τις υπηρεσίες και τις δράσεις του Δήμου με κάθε τρόπο. Πρόσφατα μεταξύ άλλων, το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης υποστήριξε με μεγάλη επιτυχία δύο μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις  του Δήμου Λαρισαίων, την Τσικνοπέμπτης και της Καθαρής Δευτέρας όπου εξυπηρετήσαμε 6.000 συμπολίτες μας και επισκέπτες.

Η ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ AGROTHESSALY


 Μια ιδιαίτερη νότα στα πλαίσια της AGROTHESSALY πρόσφεραν οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εστιατόρων Ψητοπωλών Ν.Λάρισας. Με τη φροντίδα και την επιμέλεια των σεφ εκπαιδευτικών Βασίλη Παναγούλη, Κατσιανούδη Σοφία, Τσιουβαλά Πόπη, Κατέβα Δημήτρη,τον υποδιευθυντή της ΕΠΑΣ κο Δημήτρη Γουργιώτη και τον προϊστάμενο του τμήματος Κο Λουκά Μπρότση, ετοίμασαν και πρόσφεραν εδέσματα στους επισκέπτες αποσπώντας κολακευτικά σχόλια.

Δημόσιο: Ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβασιούχους ακόμη & πέντε ημερών

Επανειλημμένα η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν εκφράσει προθέσεις για την θέσπιση μίας και ενιαίας εργασιακής σχέσης στη Δημόσια Διοίκηση, με κατεύθυνση την ενίσχυση της μονιμότητας. Οι απόπειρες για διέξοδο από τον «λαβύρινθο» της νομοθεσίας που διέπει τις εργασιακές σχέσεις των δημοσίων υπαλλήλων έχουν «χτυπήσει» ακόμα και σε συνταγματικές διατάξεις, όπως χαρακτηριστικά έγινε στην περίπτωση της μονιμοποίησης των ΙΔΑΧ. Ως εκ τούτου, εάν οι δύο «ταχύτητες» στο μόνιμο προσωπικό αδυνατούν να ενοποιηθούν, το πρόβλημα στην περίπτωση του έκτακτου προσωπικού, το οποίο διαχωρίζεται σε περισσότερες κατηγορίες, μοιάζει ακόμα πιο δυσεπίλητο.