oaednews

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΟΑΕΔ: Τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς

Σήμερα, 19-6-2018 αναρτήθηκαν ηλεκτρονικά οι τελικοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ για το Σχολ. Έτος 2018–2019, όπως έχει καθοριστεί με βάση την υπ’ αριθμ. 30239/09-05-2018 Δημόσια Πρόσκληση, ως εξής: 
  1. Πίνακας κατηγορίας βρεφών Α (βρέφη από 8 μηνών έως 1,5 ετών)
  2. Πίνακας κατηγορίας βρεφών Β (βρέφη από 1,5 ετών έως 2,5 ετών)
  3. Πίνακας κατηγορίας νηπίων (νήπια από 2,5 ετών έως την προσχολική ηλικία)

Ξεκίνησαν οι εγγραφές μαθητών στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου για το Σχολικό έτος 2018-19



Με τρεις ειδικότητες θα λειτουργήσει η ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου για το σχολικό έτος 2018-2019:
1.      Μαγειρικής Τέχνης (40 μαθητές/τριες)
2.      Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (20 μαθητές/τριες)
3.      Διοικητικών Καθηκόντων (20 μαθητές/τριες)
Δικαίωμα εγγραφής στην Α ́ τάξη έχουν, οι νέοι και νέες οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης και
α) Κατέχουν ενδεικτικό τουλάχιστον Α’ Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ή είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΠΑ.Σ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.
β) Έχουν γεννηθεί τα έτη 1995 έως 2002.

Δικαίωμα για εξάµηνη άδεια µε αποδοχές σε πατέρα µονογονέα

Μονογονέας οδηγός λεωφορείου, η σύζυγος του οποίου προσφάτως απεβίωσε αµέσως µετά τον τοκετό, προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη καθώς η εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (Ο.ΣΥ.) δεν ικανοποίησε αίτηµά του για χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου µε αποδοχές διάρκειας εννέα µηνών, αλλά του χορήγησε ισόχρονη προς το µειωµένο ωράριο άδεια φροντίδας τέκνου διάρκειας δυόµισι µηνών.

Προϊστάμενοι οργανικών μονάδων του Δημοσίου: Ποιες κατηγορίες προηγούνται

Ότι κατά τη σύνταξη των οργανισμών των δημοσίων υπηρεσιών και των Ν.Π.Δ.Δ. θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατ’ αρχήν οι υπηρεσιακές ανάγκες σε συνδυασμό με την πρόβλεψη του προβαδίσματος των κατηγοριών του άρθρου 97 του Υ.Κ., με επιτρεπτή την άσκηση της διακριτικής ευχέρειας της διοίκησης, στο πλαίσιο της οποίας δύναται η διοίκηση να ορίζει διαζευκτικά τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ ή και να περιορίζει τις κατηγορίες και τους κλάδους από τους οποίους θα προέρχονται οι προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων, προκειμένου να επιτυγχάνεται κατά τρόπο αποτελεσματικό η άσκηση των αρμοδιοτήτων των εν λόγω οργανικών μονάδων προς εξυπηρέτηση πρωτίστως του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το δικαίωμα των υπαλλήλων για υπηρεσιακή εξέλιξη, τονίζει εγκύκλιος του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το προβάδισμα κατηγοριών και την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων.

Με τον κανόνα 1:1 οι προσλήψεις - αποχωρήσεις στο Δημόσιο τα έτη 2019-2022

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 105/14.06.2018 τεύχος Α’ ο Ν.4549/2018: «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 και λοιπές διατάξεις», με προβλέψεις για το Δημόσιο και τους εργαζομένους σ' αυτό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ


Με αφορμή τις απολύσεις 24.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Πραγματοποιούνται σε λίγες μέρες 24.000 και πλέον απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πολλοί από τους οποίους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για πάνω από 16 συνεχόμενα χρόνια σε κάθε γωνιά της χώρας μας -διαφορετική κάθε φορά-χωρίς καν να έχουν κατοχυρωμένα ούτε τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΕ-ΔΑΚΕ Ο.Α.Ε.Δ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ                                                      Αθήνα  19-6-2018
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

            Συναδέλφισσες/οι,
            Καλωσορίζουμε την ανακοίνωση της μεταλλαγμένης ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών σε «Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Ο.Α.Ε.Δ.» (ΑΚΕ ΟΑΕΔ). Δυο χρόνια μετά την εκλογή Προεδρείου της ΟΕΛ και λίγες ώρες πριν την ανάδειξη νέων Δ.Σ. των Περιφερειακών Συλλόγων και των αντιπροσώπων για το Συνέδριο μας, εξέδωσε επιτέλους ΜΙΑ ανακοίνωση!
            Η ανακοίνωση κάνει μια διαπίστωση στην εισαγωγή της ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια ο θεσμός Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. βρίσκεται στην χειρότερη φάση λειτουργίας του. Φαίνεται ότι το 2013 πέρασε στην λήθη για την παράταξη ΑΚΕ-ΔΑΚΕ ΟΑΕΔ. Να τους θυμίσουμε τι έγινε τότε; Κατάργηση των ΕΠΑ.Σ..