oaednews

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Εurostat: Στο 8,3% η ανεργία στην Ευρωζώνη

 

Aμετάβλητο το ποσοστό σχέση με τον φετινό Ιανουάριο

Το εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ποσοστό ανεργίας στις χώρες της Ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκε στο 8,3% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής (Eurostat).

Το παραπάνω ποσοστό είναι ενισχυμένο σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020 (7,3%), αλλά και αμετάβλητο σε σχέση με τον φετινό Ιανουάριο (8,3%).

Η κυβέρνηση υποχρεούται να καταβάλλει τα Δώρα για το 11μηνο 2015-2016 σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους ή τους κληρονόμους τους (2,5 εκατ. δικαιούχοι)!

 

Όλα τα Δικαστήρια της χώρας με πολλές αποφάσεις τους, αλλά προσφάτως και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με τις υπ’αριθ. 2942/2021 και 2948/2021 αποφάσεις του, καταδίκασαν την κυβέρνηση και τον ΕΦΚΑ στην καταβολή τόκων υπερημερίας ύψους 6% μέχρι την πλήρη εξόφληση των αναδρομικών ποσών!

Με τις δύο αυτές σημαντικές αποφάσεις του που δημοσιεύθηκαν σήμερα, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάνθηκε ότι, μαζί με τα αναδρομικά του 11μήνου που κατέβαλε πρόσφατα η κυβέρνηση, έπρεπε να καταβάλλει και τα Δώρα!!

«Οχι στην υποβάθμιση των πτυχίων» των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

 Το μείζον ζήτημα των αλλαγών του Υπουργείου Παιδείας που επιφέρει υποβάθμιση στα πτυχία τους, συζήτησε ο βουλευτής Λάρισας, κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τη συνάντηση που είχε με μαθητές της Σχολής ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ.

Οι λογιστές ζητούν τη στελέχωση του ΟΑΕΔ με προσωπικό

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ με επιστολή του προς το Διοικητή του ΟΑΕΔ και τους Βουλευτές του Νομού ζητά τη στελέχωση του ΟΑΕΔ με προσωπικό

Προς: ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΑΕΔ  

Κοιν .

ΠΕΡ ΔΙΕΥΘΥΝΗ ΟΑΕΔ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ  

ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΕΒΡΟΥ


Από την έναρξη της πανδημίας υπάρχει αδυναμία επικοινωνίας (δια ζώσης ή τηλεφωνικά ) με τις υπηρεσίες  στο τοπικό υποκατάστημα του  ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ . Σε  επαφή με την διοίκηση  μας έγινε γνωστό αλλά και διαπιστώθηκε και από ΤΟ ΔΣ  του συλλόγου ότι υπάρχει αποδυνάμωση σημαντική σε ανθρώπινο δυναμικό .

Η υπο-στελέχωση οδηγεί σε σοβαρές καθυστερήσεις- απορρίψεις τόσο σε αιτήσεις νέων προγραμμάτων που αφορούν μείωση της ανεργίας όσο και ενάρξεις  «νέων ελευθέρων επαγγελματιών» . Πολλά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί θα μπορούσαν να είχαν λυθεί με ένα τηλέφωνο στον αρμόδιο υπάλληλο πράγμα που είναι αδύνατο . Γνωρίζουμε ότι το προσωπικό καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες αλλά είναι αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες μιας περιοχή που καλύπτει γεωγραφικά το Δήμο Αλεξανδρούπολης και περίπου 85.000 πληθυσμό.

Κινητοποίηση σπουδαστών ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ

 Συγκέντρωση την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Απριλίου, στις 11.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί απο σπουδαστές και σπουδάστριες των ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ. Οι σπουδαστές/ σπουδάστριες οι οποίοι θα κατευθυνθούν με πορεία πρς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης διεκδικούν:


ΟΑΕΔ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την έκτακτη αποζημίωση στους εποχικά εργαζομένους σε τουρισμό-επισιτισμό χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της ΚΥΑ «Έκτακτη αποζημίωση εποχικά εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης για τους μήνες Ιανουάριο - Φεβρουάριο 2021» με αριθμό 15241/5.4.2021 στο ΦΕΚ B’ 1355/06.04.2021 και προς ενημέρωση των δικαιούχων, ο Οργανισμός διευκρινίζει τα εξής:


Δικαιούχοι είναι οι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Αναφορά στη Βουλή για τις αδιάθετες εργατικές κατοικίες στη Θήβα

 Αναφορά στη Βουλή με θέμα την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας προς το Διοικητή του ΟΑΕΔ σχετικά με τις μακροχρόνιες εκκρεμότητες που συνοδεύουν τις εργατικές κατοικίες σε δύο οικισμούς της Θήβας και κρατούν σε ομηρία τους δικαιούχους τους, κατέθεσε σήμερα η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου.

Τονίζει ότι είναι επείγουσα ανάγκη να τακτοποιηθούν άμεσα οι εκκρεμότητες που ταλαιπωρούν τους πολίτες.