oaednews

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Χωρίς κονδύλια επανασχεδιάζουν τα προγράμματα για την απασχόληση


Με άδηλους πόρους και την αποτυχημένη διαδικασία που έχει υιοθετηθεί στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα οποία χρηματοδοτεί η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων (οι καθυστερήσεις στις καταβολές πολλές φορές ξεπερνούν ακόμη και τη διάρκεια παροχής της εργασίας), ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης επιχειρεί να πολεμήσει με νεροπίστολα το τέρας της ανεργίας.

Αυτόφωρο για χρέη πάνω από 5.000 ευρώ


Βραχιολάκια… ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση στους φορολογούμενους με χρέη άνω των 5.000 ευρώ προς το Δημόσιο, οι οποίοι αποφεύγουν να τα πληρώσουν παρότι έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών.

Νέο Σύστημα ΛΑΕΚ και άλλες απορίες..

Να σας ενημέρωσω για τα εξης:

Οι έλεγχοι στην νέα εφαρμογή του ΛΑΕΚ ΔΕΝ καταχωρούνται παρά μόνο αν έχουν περάσει 20 λεπτά από την έναρξη του σεμιναρίου. Επιπλέον ένα σωρό αναπάντητα ερωτήματα περιμένουν διευθέτηση, όπως:

Είναι κάποιοι που λένε ότι η Ελλάδα είναι μια φτωχή, δυστυχισμένη χώρα

Είναι κάποιοι που λένε ότι η Ελλάδα είναι μια φτωχή, δυστυχισμένη χώρα. Δεν είναι αλήθεια. Απλώς από 24η πιο πλούσια χώρα του κόσμου πήγε 35η. Λένε ακόμα ότι ο ελληνικός λαός πεινάει. Ακόμα και σήμερα μετά από τόσα χρόνια ύφεσης, το κατά κεφαλήν εισόδημα της γειτονικής Τουρκίας είναι στο 40% του ελληνικού. Δεν έχω ακούσει κανέναν στον κόσμο να μιλάει για «ανθρωπιστική καταστροφή» και «κοινωνική γενοκτονία» στην Τουρκία. Γιατί τα λένε αυτά τα πράγματα; Ίσως γιατί αυτοί που τα λένε δεν πεινάνε.

Η γυναίκα που ξεσκέπασε το ΙΚΑ Καλλιθέας


«Έγραψε» ατελείωτες ώρες ηλεκτρονικής παρακολούθησης, εντόπισε τα παραβατικά ίχνη που άφησαν πίσω τους οι επίορκοι υπάλληλοι, «έδεσε» την υπόθεση σε κάθε πτυχή της και ξετύλιξε το κουβάρι της μεγαλύτερης κομπίνας στην ιστορία του ΙΚΑ, η οποία στοίχισε στο Ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ.

Έτσι θα αλλάξει το Δημόσιο χωρίς κόστος…


Στην κατοχή 12 υπουργείων βρίσκεται η Ειδική Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη η οποία περιλαμβάνει 80 προτάσεις και οργανωτικές αλλαγές σε υπηρεσίες χωρίς δημοσιονομικό κόστος η με πολύ χαμηλό κόστος.