oaednews

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Υπουργικό Συμβούλιο: Επετεύχθη συμφωνία για την εφεδρεία

Την ένταξη περίπου 30.000 υπάλληλων σε καθεστώς εφεδρείας αποφάσισε το υπουργικό.

Οι 100.000 απολύσεις και το πρωτοφανές πλεόνασμα ανοησίας


Εκατό χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο, εδώ και τώρα, ζητούν επιτακτικά τις τελευταίες μέρες, η τρόικα, η κυβέρνηση, ο Βενιζέλος, ο Πάγκαλος, ο Λοβέρδος και τα παπαγαλάκια τους, που ξεστομίζουν το… μακρύ τους και το κοντό τους από τα δελτία των οκτώ.

Το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό!



ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

http://2.bp.blogspot.com/-Rv9yqDu2tpE/TogUPucaV2I/AAAAAAAACjY/WLqKG6HX_oA/s1600/vyronas.jpg

Στην εφεδρεία όσοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να ανταπεξέλθουν, λέει ο Ευ.Βενιζέλος

Αθήνα
Τις αγωνίες, τα αδιέξοδα και τους προβληματισμούς των «κολασμένων μηνών» που έρχονται για όλους περιγράφει -μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής- ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει ότι η 6η δόση της βοήθειας είναι εξασφαλισμένη.

Περικοπές σε επικουρικά προαναγγέλλει ο Γ. Κουτρουμάνης

Περικοπές της τάξης του 30% στο τμήμα των επικουρικών συντάξεων άνω των 150 ευρώ για τα ελλειματικά ταμεία, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Η ανεργία πλήττει πιο λίγο τους πτυχιούχους

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΟΣΑ
Αν και πολλοί πιστεύουν ότι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ έχουν μεγάλο μερίδιο στην ανεργία, η πραγματικότητα φαίνεται διαφορετική. Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας κατέχουν όσοι δεν είναι πτυχιούχοι. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ του 2009, η ανεργία πλήττει βάναυσα τους μη πτυχιούχους και κυρίως εκείνους που αναζητούν εργασία μόνο με απολυτήριο γυμνασίου ή λυκείου και λιγότερο τους αποφοίτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ανεργία και το μέλλον των νέων

Του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΟΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΚαθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών nmarav@pspa.uoa.gr

Το ζήτημα της ανεργίας δεν αναδεικνύεται αρκετά στο δημόσιο λόγο, επειδή οι άνεργοι δεν έχουν συνδικαλιστική εκπροσώπηση και συνεπώς η διαμαρτυρία τους είναι «βουβή» και γι' αυτό περισσότερο οδυνηρή.

Ναι μεν αλλά...για την εργασιακή εφεδρεία

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για χιλιάδες εργαζόμενους στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το πιο πιθανό σενάριο μέχρι στιγμής, είναι να ενταχθούν στην εργασιακή εφεδρεία όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς που θα κλείσουν. 

Σε τέλμα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ η ανεργία καλπάζει

Ενώ η ανεργία καλπάζει και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους την επόμενη χρονιά, σωτήρια κοινοτικά κονδύλια για την κατάρτιση ανέργων κινδυνεύουν να χαθούν στο χάος της γραφειοκρατίας. 

Τροϊκός πόλεμος για τη μεγάλη σφαγή στο Δημόσιο

Την άμεση υλοποίηση των κυβερνητικών υποσχέσεων απαίτησε η τρόικα και ζήτησε να της παραδοθούν 30.000 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αρχίσει η εφεδρεία από τους 60άρηδες.