oaednews

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) στο Δημόσιο: Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών

Παροχή οδηγιών, για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.) σύμφωνα με το άρθρο 126 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007), όπως  έχει αντικατασταθεί και ισχύει, από το Υπουργείο Εσωτερικών, με σχετική εγκύκλιό του. 

Συνήγορος του Πολίτη: Το ζήτημα της άνισης αντιμετώπισης δημοτών σε σχέση με «μη δημότες»

Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει επανειλημμένα αναδείξει το ζήτημα της άνισης αντιμετώπισης από τους δήμους, των δημοτών τους σε σχέση με τους μη δημότες. Ειδικότερα έχει επισημάνει αρνητικά την πρακτική διαμόρφωσης του ύψους διαφόρων τελών με κριτήριο την ιδιότητα του δημότη, όπως, η θέσπιση δυσανάλογα αυξημένων τελών κοιμητηρίων σε βάρος όσων δεν διαθέτουν την ιδιότητα του δημότη, η χορήγηση έκπτωσης στα δημοτικά τέλη λόγω αναπηρίας, αποκλειστικά σε δημότες ΑμεΑ, η θέσπιση αυξημένων συνδρομών για όσους χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις ή συμμετέχουν σε δημοτικές δραστηριότητες και δεν είναι κάτοικοι ή δημότες τους. Αντίστοιχες πρακτικές ακολουθούνται και ως προς την παροχή από τους δήμους ειδικών υπηρεσιών και προνομίων.

Προκήρυξη εισαγωγικού διαγωνισμού Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης


Πριν λίγες ημέρες συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων και εξέδωσε την προκήρυξη για τη διενέργεια του 27ου διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Οι αιτήσεις θα υποβληθούν έως και Τρίτη 03/03/2020, ώρες 09.00 έως 15.00, στο γραφείο 510 (5ος όροφος) του κτηρίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης  (Πειραιώς 211, Ταύρος,  177 78).