oaednews

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες δουλεύουν 600 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς



Μια απάντηση στη γερμανική πολιτική λιτότητας αποτελούν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες είναι ο δεύτερος πιο εργατικός λαός μεταξύ των κρατών – μελών του. Μάλιστα, εργάζονται 600 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς!

Γλέζος και Σάντας.Σαν σήμερα κατέβασαν την γερμανική σημαία


Σαν σήμερα το  1941 είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης. Ο Μανώλης Γλέζος  και ο Λάκης Σάντας ήταν δύο νεαροί φοιτητές, που δάκρυζαν, όπως και χιλιάδες Αθηναίοι, βλέποντας τη γερμανική σβάστικα να κυματίζει στην Ακρόπολη. Το χιτλερικό σύμβολο έρεπε να κατέβει.

Ημερίδα Σ.ΕΠ.Ε. για τους «Ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στην εργασία»

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποίησε εκ νέου την ημερίδα για τους «Ψυχοκοινωνικούς Κινδύνους στην Εργασία» την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, σε συνεργασία με την...

Ο Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο να απειλήσει την Ελλάδα!




Μείζον ζήτημα προκύπτει από την αποκάλυψη του Reuters για την εξωθεσμική παρέμβαση Παπαδήμου.

Όπως επισημαίνει το διεθνές πρακτορείο η περίφημη δήλωση του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου ότι η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός της ευρωζώνης εάν δεν τηρήσει τα συμπεφωνηθέντα, ήταν αποτέλεσμα σχετικού αιτήματος που διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος!

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας μήνυσε τον Δένδια


Μήνυση "πολιτικού χαρακτήρα" κατά του βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Νίκου Δένδια, κατέθεσε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Τόμπρος με αφορμή δηλώσεις του πρώτου ότι σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξει κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.
Ο κ. Τόμπρος ανέφερε ότι...

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Σε φάση αποφασιστικών συγκρούσεων και πιθανότατα πρωτοφανούς σε ένταση πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής μετά τη γερμανική κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο μπαίνει η χώρα, όπως όλα δείχνουν. Οι Γερμανοί εκβιάζουν ωμά την Ελλάδα μη δίνοντας πλέον καμιά δόση του δανείου που δεν πηγαίνει κατευθείαν στις τράπεζες της ΕΕ, προσπαθώντας έτσι να εκβιάσουν τους Έλληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους σύγχρονους γερμανοτσολιάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στην προσπάθειά της αυτή η Μέρκελ έχει συμμάχους αφενός το ΔΝΤ και τον Ολάντ, αλλά και τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες στο εσωτερικό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ



Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σας προσκαλεί στην παρουσίαση των προγραμματικών του προτάσεων.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την
Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.
στον πολυχώρο Αθηναΐδα
(Ιερά οδός και Καστοριάς 34-36 Βοτανικός)

Κεντρική παρέμβαση θα κάνει
ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Θα ακολουθήσουν 4 θεματικές παρεμβάσεις στους τομείς:
Οικονομία, Κοινωνικό Κράτος – Εργασία, Δημοκρατία – Πολιτικό Σύστημα, Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα.

Ξανασχεδιάζονται οι πολιτικές απασχόλησης Πηγή:www.capital.gr

Της Ρούλας Σαλούρου

Αλλαγές στην εφαρμοζόμενη πολιτική απασχόλησης προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση,  με τις φωνές που υποστηρίζουν ότι οι μέχρι σήμερα επιλογές απέτυχαν, καθώς οι άνεργοι ξεπέρασαν τα 17 εκατομμύρια στην ευρωζώνη και τα 24 εκατομμύρια στην Ευρώπη των 27.

Μετά τις εκλογές η αξιολόγηση του προσωπικού

Η κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου 2012 θα επωμιστεί το βάρος της αξιολόγησης του προσωπικού του Δημοσίου μέσω της οποίας θα προκύψουν και οι 150.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων ως το τέλος του 2015.