oaednews

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Δημόσιο & ΟΤΑ: Οι αλλαγές σε αποδοχές και εργασιακά από 1.1.2017

Προβλέψεις, που θα ισχύσουν από 1.1.2017 (εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από επιμέρους διατάξεις) και αφορούν στις αποδοχές, αμοιβές, άδειες, επιδόματα και γενικότερα εργασιακά θέματα δημοσίων υπαλλήλων, εμπεριέχονται στο ψηφισμένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, για το κλείσμο της αξιολόγησης, και την τελική νέα συμφωνία με τους Θεσμούς, όπως αναλύει και παρουσιάζει, σήμερα, το epoli.gr.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Θ ́ «Συναφείς διατάξεις», προβλέπονται τα εξής:
Άρθρο 150
Αποδοχές αποσπασμένων ή μετακινούμενων λειτουργών, υπαλλήλων και στελεχών
1. Οι λειτουργοί ή υπάλληλοι που αποσπώνται ή μετακινούνται από το φορέα τους σε άλλο  φορέα λαμβάνουν τις μηνιαίες τακτικές αποδοχές της οργανικής τους θέσης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις χορήγησής τους.
2. Η καταβολή των αποδοχών των αποσπασμένων ή μετακινούμενων λειτουργών ή υπαλλήλων διενεργείται από την υπηρεσία στην οποία τοποθετούνται, εκτός εάν διαφορετικά ορίζεται σε ειδικές διατάξεις.

Σκουρλέτης: Διασφαλίζονται όλοι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς

Χωρίς να βρεθεί ουσιαστικό σημείο σύγκλησης ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ και των εργαζομένων των βρεφονηπιακών σταθμών, στο πλάισιο της σημερινής κινητοποιήσης με επίκεντρο την ανακοίνωση της κυβέρνησης για υποχρεωτική 14χρονη εκπαίδευση.

Επιστροφή στα χωράφια? Στις 14.670 οι αιτήσεις για τους νέους αγρότες- Κανείς επιλαχών σε 7 περιφέρειες

Στις 14.670 έφτασε ο αριθμός των αιτήσεων για το πρόγραμμα νέων γεωργών σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου ενώ έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχουν επιλαχόντες και δεν χρειάζεται να περιμένουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να καταθέσουν τις ΟΣΔΕ

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής κα Φ. Αραμπατζή, στην Βουλή σχετικά με το Υπο-μέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου έκανε γνωστό ότι, υποβλήθηκαν 14.670 αιτήσεις, η αξιολόγηση των οποίων ξεκίνησε στις 12 Απριλίου και επί του παρόντος, έχει χρεωθεί το σύνολο των αιτήσεων σε αξιολογητές.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ URBACT ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

Επίσκεψη στη 2η ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Θεσσαλονίκης - ΟΑΕΔ της εκπροσώπου της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Gothenburg, Sweden, karin Asplund, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "URBACT III-Implementation Network" του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με θέμα την "πρόωρη σχολική εγκατάλειψη".


Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι σύμβουλοι EURESS, κος Κυρίτσης Παναγιώτης και κος Γιαννέλης Δημήτριος, οι οποίοι βοήθησαν πολύ στην ενημέρωση για τις γενικές και ειδικές δράσεις του ΟΑΕΔ. Η πρόωρη σχολική εγκατάλειψη αυξάνεται λόγω οικονομικής κρίσης.

Το επιμελητήριο Καρδίτσας για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Tο Επιμελητήριο Καρδίτσας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Μαρία Καραμεσίνη την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 στις 19:00 στο Επιμελητήριο. Οι επιχειρηματίες θα έχουν

Η "κοινωνία εν δράσει" για την τέχνη της αλλαγής...

Η “κοινωνία εν δράσει”  με την  αξιόμαχη πρόεδρο/συνάδελφο Σοφία Δημητρίου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου “ Η Τέχνη της αλλαγής” των Frans Meulmeester, Ιωάννας Ρίζου & Γιώργου Σταμάτη.
Η "Κοινωνία εν δράσει" είχε αποτελέσει μελέτη περίπτωσης (case study) αναφορικά με την επίδραση της προσέγγισης “Gestalt” στην λειτουργία και στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των οργανισμών. 
Ως ομιλήτρια η  συνάδελφος Σοφία Δημητρίου  εκτός των άλλων αναφέρθηκε στα εξής: 

Σύνδεση με Κάιρο: Πτώση της ανεργίας το 1ο τρίμηνο 2017

του ανταποκριτή μας, Γιώργου Χριστοφίδη 
Πτώση της ανεργίας το 1ο τρίμηνο 2017

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της αιγυπτιακής στατιστικής υπηρεσίας (CAPMAS), κατά το 1ο τρίμηνο 2017 ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 12%, έναντι 12,7% κατά το 1ο τρίμηνο του 2016 και 12,4% κατά το 4ο τρίμηνο του 2016.

Συμπληρωματική Δημόσια Πρόσκληση 6/2017 για το Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2016-2017

 Η Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού καλεί τους ενδιαφερόμενους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, το οποίο ήδη υλοποιείται βάσει της υπ΄ αριθμ. 11/2016 Δημόσιας Πρόσκλησης, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής σε αυτό.

ΑΣΕΠ: Όλη η προκήρυξη 6Κ/2017 για 203 μόνιμες προσλήψεις

Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ με αριθμό 6Κ/2017 για 203 μόνιμες προσλήψεις στην υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Συγκεκριμένα η προκήρυξη του ΑΣΕΠ 6Κ/2017 αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων τριών (203) θέσεων μονίμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 15 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΚΠΑ2 ΑΘΗΝΩΝ

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη- για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός- διοικητική αστάθεια στο ΚΠΑ2 Αθηνών, καλούμε τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθεί η εργασιακή ομαλότητα σε ένα από τα κεντρικότερα ΚΠΑ του Οργανισμού.