oaednews

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Δημόσιο: Επιπλέον 6μηνη άδεια ανατροφής τέκνου λόγω διδύμων

Προϊσταμένη διεύθυνσης σε δημόσια υπηρεσία διαμαρτυρήθηκε στο Συνήγορο του Πολίτη, γιατί η υπηρεσία στην οποία απασχολείτο δεν ενέκρινε τη χορήγηση της επί πλέον άδεια ανατροφής τέκνου χρονικής διάρκειας 6 μηνών (λόγω γέννησης διδύμων τέκνων), ως μειωμένο ωράριο.
Ο Συνήγορος του Πολίτη επεσήμανε τόσο στην υπηρεσία της ενδιαφερόμενης όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την ισχύουσα Ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.

Κοινωνικός Ακτιβισμός και Ενίσχυση της Διαφάνειας


52 θέσεις τακτικού προσωπικού στο Υπουργείο Οικονομικών [Η προκήρυξη]

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 4Κ/2016 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 10/18-11-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πενήντα δύο (52) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.
Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Ορειβατικές διαδρομές

Γράφει και φωτογραφίζει ο  συνάδελφος Μπάμπης Τάσιος
www.babistasios.blogspot.gr
Η μικρή μα συνάμα μεγάλη Ελλάδα, κρύβει απίστευτες ομορφιές,τόπους ιστορικούς , διαδρομές σε μονοπάτια και βουνοκορφές ,που μας ταξιδεύουν και μας γεμίζουν εικόνες.
Με συνοδοιπόρους από την ορειβατική κοινότητα Θεσσαλονίκης,ταξιδέψαμε στο Νομό Καστοριάς,όπου συναντήσαμε φίλους απο τον  Σύλλογο δρομέων, ορειβατών ,ποδηλατών Καστοριάς, για μια ορεινή ανάβαση  ,στο Μαλιμάδι.

Ημέρες Καριέρας για προσλήψεις στη Ryanair σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ημέρες Καριέρας στην Ελλάδα πραγματοποιεί η ηγετική στο χώρο αεροπορική εταιρία Ryanair, με στόχο την άμεση πρόσληψη πληρώματος. Οι Ημέρες Καριέρας αφορούν στην 30η Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και την 1η Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Η εταιρία Crewlink, αρμόδια για τη στρατολόγηση νέου προσωπικού εκ μέρους της εταιρίας, ανακοίνωσε την εκστρατεία εύρεσης προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της Ryanair.

με το ΑΦΜ όλα τα επιδόματα και οι παροχές πρόνοιας

 Αυτόματο σύστημα ενημέρωσης για τα επιδόματα και τις προνοιακές παροχές που δικαιούται θα έχει κάθε πολίτης με την ολοκλήρωση του νέου συστήματος απόδοσης και πληρωμής τους, έκανε σήμερα γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο»

Διακήρυξη Ε.Σ.Α.μεΑ. για την 3η Δεκέμβρη 2016

Διακήρυξη Ε.Σ.Α.μεΑ. για την 3η Δεκέμβρη,
Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας θέλουμε να ζήσουμε!
Με αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη
Διαδηλώνουμε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί στην Ομόνοια
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, σήμερα 2 Δεκέμβρη 2016, αλλά και αύριο, 3 Δεκέμβρη 2016, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπως και ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ, δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς πολιτικής λιτότητας, ιδιαίτερα την τελευταία 7ετία, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Δηλώνουμε ότι θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη!
Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε!
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, κάνουμε πράξη το σύνθημά μας

Έξι πύλες στον εργασιακό μεσαίωνα

Αντιμέτωποι με πρακτικές που μετατρέπουν τις συνθήκες απασχόλησής τους σε ζούγκλα είναι χιλιάδες εργαζόμενοι. Ανάμεσα στα κόλπα που χρησιμοποιούνται εις βάρος τους βρίσκονται συμβάσεις διάρκειας μίας ημέρας, διακεκομμένη εργασία, παραπλανητική χρήση εργοσήμου και επιμήκυνση ωραρίου. 

Οι Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι γίνονται ολένα και πιο διεφθαρμένοι

Σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος Otto-Brenner, την οποία δημοσιεύει η Die Welt, διπλασιάστηκαν στην Γερμανία από το 2014 οι περιπτώσεις ποινικά κολάσιμων περιπτώσεων. Ο κατάλογος της έρευνας, η οποία έγινε για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης, είναι μακρύς. Ξεκινά από τις δωροδοκίες πάσης φύσεως και φτάνει μέχρι την απάτη και το οικονομικό έγκλημα της απιστίας.

Εργασιακό σοκ με εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητα και μισό μισθό!

Του  ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
«Ευέλικτες» απολύσεις -χωρίς τις χρονοβόρες και... αβέβαιες ως προς την τελική έκβαση διοικητικές διαδικασίες έγκρισης που ισχύουν σήμερα για τις μεσαίες και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις- ζητούν οι Θεσμοί μετά την επικράτηση των «ευέλικτων» συμβάσεων και μισθών εργασίας.

Κάλεσμα συμμετοχής


Καλούμε όλους τούς συναδέλφους να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υ.Σ. Υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Αθήνα τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, ενώ για τους εκτός Αττικής Συναδέλφους η προθεσμία για την επιστολική ψήφο λήγει αυτή την εβδομάδα. Σας εφιστούμε την προσοχή στην προθεσμία αποστολής των φακέλων ψηφοφορίας δι’αλληλογραφίας, που είναι το αργότερο μέχρι 1/12/16,  καθώς και στον τρόπο (ΕΠΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ και EXPRESS) στο εξουσιοδοτημένο μέλος της εφορευτικής επιτροπής.