oaednews

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ο Υπουργός Εργασίας «δουλεύει» τους ανέργους με προγράμματα απασχόλησης

Σχόλιο Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β Αθήνας, υπεύθυνου της ΕΕΚΕ Εργασίας, σχετικά με την ομιλία του Υπουργού Εργασίας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την ανεργία.
"Ο Υπουργός Εργασίας «δουλεύει» τους ανέργους με προγράμματα δήθεν απασχόλησης

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΣ....

Το Κερασάκι του Εμπαιγμού στην Τούρτα!


Απορρόφηση κονδυλίων για την ανεργία «πράκτωρ 000»


Ούτε ένα ευρώ (!) από τα 9,7 δισ. που διαθέτει δεν έχει εγκρίνει η Επιτροπή για την Ελλάδα, θεωρώντας τα προγράμματα καταπολέμησης της κυβέρνησης μη αποδεκτά.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Του Παντελή Βαλασόπουλου

Ούτε ένα ευρώ δεν έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταπολέμηση της ανεργίας για λογαριασμό της... πρωταθλήτριας στο σπορ, Ελλάδας ΑΜΕ/ΜΠΕ
Ούτε ένα ευρώ δεν έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταπολέμηση της ανεργίας για λογαριασμό της… πρωταθλήτριας στο σπορ, Ελλάδας
ΑΜΕ/ΜΠΕ
Η Ελλάδα, η πρώτη σε ανεργία χώρα στην Ευρώπη και η δεύτερη μετά την Ισπανία σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων, δεν έχει μέχρι στιγμής πάρει ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια της Ε.Ε. που προορίζονται για την απασχόληση.

Αυτό είπε χθες στην «Εφ.Συν.» ανώτατος Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος ο οποίος θα συμμετέχει -και αυτός- σήμερα στη σύνοδο κορυφής για την καταπολέμηση της ανεργίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο.

Οταν τον ρωτήσαμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει επωφεληθεί από τα κονδύλια αυτά, μας εξήγησε ότι «για άγνωστο λόγο η Επιτροπή τα έχει μπλοκάρει· προφανώς επειδή δεν εγκρίνει τα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας που έχει παρουσιάσει η Ελλάδα».

Ξαφνικοί θάνατοι εν μέσω θέρους...

Γράφει ο σ/φ Λευτέρης Μιχαήλ

Η υπηρεσία που έχουμε την χαρά και την τιμή να υπηρετούμε ξαφνικά και μέσα στο κατακαλόκαιρο έγινε το επίκεντρο της δημοσιότητας όχι για κάποια επιτυχία αλλά για την επικείμενη διάλυση της, προφανώς ως αποτυχημένης λόγω της καλπάζουσας ανεργίας που έχει την υποχρέωση να δαμάσει.
Δε θα σταθώ στο αληθές ή μη των πληροφοριών-Στέκομαι σε κάποιους «οιωνούς» που θα μπορούσαμε ν’αξιολογήσουμε και ν’αποτρέψουμε επαρκώς ώστε τέτοια σενάρια να μην υπάρχουν καν στα μυαλά ορισμένων ή καλύτερα να δυσκολεύει η υλοποίηση τους.
1.Προγράμματα Voucher,
Παρακολουθούμε την προέλαση των ανωτέρω προγραμμάτων που ουσιαστικά είναι μια μίξη απασχόλησης και κατάρτισης.
Ποιος ο ρόλος των υπαλλήλων του Οργανισμού και ειδικά των εργασιακών όταν οι άνεργοι κάνουν μόνοι τους την αίτηση, άνευ υποδείξεως και περιοριζόμαστε στην εκ των υστέρων καταχώρηση της δράσης στο ΟΠΣ? Ουσιαστικά δεν απαξιώνεται το στελεχιακό δυναμικό και η κατάρτιση μετατρέπεται σε μια αυτοματοποιημένη διαδικασία?
Εάν αυτό είναι προς όφελος των ανέργων να συνεχισθεί αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής άλλα λένε(βλέπε πρόσφατες αναρτήσεις στο oaednews.blogspot.com).
2.Προγράμματα απασχόλησης.