oaednews

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Αυτή είναι η Ελλάδα

Ένας απλός τραπεζοϋπάλληλος που ολοκληρώνει την σταδιοδρομία του με εφάπαξ 816.000 Ευρώ χωρίς να έχει δουλέψει ούτε μια μέρα τα τελευταία 20 χρόνια.

Αιτήσεις εντός 15 ημερών για επανατοποθέτηση υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Αιτήσεις εντός 15 ημερών πρέπει να υποβάλουν υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από φορείς του Δημοσίου και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας, για την κάλυψη κενών στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στις Περιφέρειες, καθώς και στην εκπαίδευση, στο πλαίσιο της κινητικότητας, σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σημειώνεται ότι η διορία του δεκαπενθήμερου ξεκινά με τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Κοινοτικό πρόγραμμα για την απασχόληση των γυναικών στις νέες τεχνολογίες

      Μια «επανάσταση» στο χώρο της ψηφιακής εργασίας και οικονομίας προετοιμάζεται στην Ευρώπη, η οποία αναμένεται να προσφέρει άμεσες λύσεις στο πρόβλημα της καλπάζουσας ανεργίας που καταγράφεται σε πολλά κράτη-μέλη και δίνοντας κρίσιμη ώθηση στην ανάπτυξη εν όψει των στρατηγικών στόχων που έχουν τεθεί έως το 2020. 

Ελεγκτές από τις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ θα προσλάβει ο ΟΑΣΑ

Στην πρόσληψη με πεντάμηνες συμβάσεις περίπου 200 ελεγκτών κομίστρου, οι οποίοι θα προέρχονται - για πρώτη φορά - από τις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ, αναμένεται να προχωρήσει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ).

Με τις προσλήψεις αυτές η διοίκηση του ΟΑΣΑ σχεδιάζει να καλύψει τα κενά στον τομέα των ελέγχων, συνεχίζοντας την εκστρατεία για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής.

Σε χαμηλό 4,5 ετών η ανεργία στη Βρετανία

Απροσδόκητη μείωση της ανεργίας καταγράφηκε στη Βρετανία τον Οκτώβριο και μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 7,4% το τρίμηνο που έληξε τον Οκτώβριο, από 7,6% το τρίμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο. 

Ο υπουργός απαντά στην καθαρίστρια: Δέκα παρατηρήσεις

 Αδάμ Γιαννίκος
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντά στην απολυμένη καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών Δέσποινα Χριστοπούλου στην εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενικός» της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου 2013. Ακολουθεί ο διάλογος.

ΑΔΕΔΥ:Κάλεσμα σε ολονύχτια Διαμαρτυρία στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης


 Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7:00 μμ, έξω από το
 Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής 

Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15).

Θα διαγράφονται από τον ΟΑΕΔ!

anergia-oaed
17/12/13
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: ΟΣΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΟΥΝ...


Με μια κίνηση που δείχνει το μέγεθος της αναλγησίας του, ο κομματικά διορισμένος διοικητής του ΟΑΕΔ αποκλείει τους άνεργους που δήλωσαν συμμετοχή στα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης και στη συνέχεια, παρότι εγκρίθηκε η πρόσληψή τους, εκείνοι θα την αρνηθούν.

Του Τζώρτζη Ρούσσου

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της ανεργίας

Μεγάλος αριθμός επιδημιολογικών μελετών δείχνει μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ του φαινομένου της ανεργίας και της αύξησης των ποσοστών των προβλημάτων ψυχικής υγείας.
Επιστημονικές έρευνες καταδεικνύουν ότι οι άνεργοι εκδηλώνουν χαμηλότερα επίπεδαψυχολογικής ευεξίας και αυτοπεποίθησης σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που εργάζονται. Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα αυτά έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψυχικά προβλήματα απ’ότι άτομα της ίδιας ηλικίας που εργάζονται.

Ανοιχτή επιστολή προς το Διοικητή του ΟΑΕΔ για τη Διαγραφή ανέργων

Ανοιχτή επιστολή

Προς Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου

Κύριε Διοικητά,

Σε σχέση με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που υλοποιεί ο Οργανισμός θα θέλαμε να σας επισημάνουμε κάποια βασικά προβλήματα και να σας δηλώσουμε την κάθετη αντίθεσή μας αναφορικά με τον Οδηγό Εφαρμογής, που εκδόθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Εργατικού Δυναμικού και ειδικότερα για το σημείο που αναφέρει ότι: «Σε περίπτωση που οι υποδειχθέντες άνεργοι δεν αποδέχονται τη θέση εργασίας για την οποία υπέβαλαν αίτηση, διαγράφονται οριστικά από τον ισχύοντα Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και το μητρώο εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ.»