oaednews

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Νέες διευκρινίσεις για κινητικότητα και διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Νέες καθησυχαστικές διευκρινίσεις για τη ρύθμιση που αφορά την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων έδωσε το βράδυ της Κυριακής το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το υπουργείο αγωνιά προκειμένου να μην ακυρωθεί η προσπάθεια μεταρρύθμισης στο δημόσιο και κυρίως ανακάμψει η τρόικα με πολύ σκληρότερες απαιτήσεις, απ' αυτές που συμφωνήθηκαν κατά την τελευταία διαπραγμάτευση, όπως αναφέρουν συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Για ποιους χτυπά η καμπάνα στο Δημόσιο

Τις «Συμπληγάδες Πέτρες» καλείται να διαβεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος ανέλαβε να υλοποιήσει την απαίτηση της τρόικας για 27.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του 2013, μια διαδικασία η οποία υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να εκφυλιστεί, όπως ακριβώς η «εργασιακή εφεδρεία» την εποχή του κ. Δημήτρη Ρέππα.

Πάμε ανάπτυξη;;;

Έχουν αρπάξει όλοι μια καραμέλα που τη λένε «ανάπτυξη» και την πιπιλίζουν μόλις βρεθούν μπροστά σε μικρόφωνο ή μέσα σε παρέα. Θεωρητικώς όλοι είναι «αναπτυξιακοί», μια απέραντη φιλολογία περί ανάπτυξης μας έχει καταπλακώσει, αλλά βλαστημάμε μέχρι ν’ ακούσουμε καμιά ιδέα της προκοπής. Ιδέα απλή, λογική και πραγματοποιήσιμη. Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν τέτοιες, αλλά από το κράτος υπάρχει μαύρο σκοτάδι. Ας κάνω λοιπόν εγώ μία.

Αναπότρεπτη έξοδος.




γραφει ο αρίσταρχος
Το τηλέφωνο χτύπησε δαιμονισμένα για χιλιοστή φορά. Τούριξε μια κλεφτή ματιά 69440..…. Το ίδιο νούμερο η ίδια εταιρεία και πάντα για τον ίδιο λόγο. Πέμπτη ληξιπρόθεσμη δόση και το σύνολον τρεις χιλιάδες πεντακόσια ευρώ. Το ενυπόθηκο δάνειο και η αδυναμία αποπληρωμής του.

Προσποιούνται τους αρρώστους για το φαγητό

Ιστορίες για «ραγισμένες» ζωές στην Ελλάδα του Μνημονίου: Άστεγοι και άποροι εκλιπαρούν τους γιατρούς στα δημόσια θεραπευτήρια να υπογράψουν τα χαρτιά εισαγωγής τους για να έχουν (τουλάχιστον) ένα πιάτο φαγητό.
Οι εικόνες που περιγράφουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας δεν σοκάρουν απλώς. «Καθρεφτίζουν» την ελληνική πραγματικότητα, αυτή της φτώχειας και της ανέχειας...

Αδυναμία πληρωμής για το 60% των εμπορικών επιχειρήσεων

Μια στις πέντε προσωπικές και ατομικές επιχειρήσεις θεωρεί πολύ πιθανό να διακόψει τη λειτουργία της μέσα στο 2012, ενώ η πιθανότητα λουκέτου φαίνεται να μην είναι τόσο μεγάλη για τις κεφαλαιουχικές εταιρείες.
Παράλληλα, η «στάση πληρωμών», αφορά πλέον τις 3 στις 5 εμπορικές επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Εκκληση: Μισό εισιτήριο για ανέργους στα Μέσα Μεταφοράς


Πήραμε στο vima.gr την επιστολή που δημοσιεύουμε πιο κάτω. Διαβάζοντάς τη δέχεσαι πραγματικά μια μπουνιά στο στομάχι  για το ανάλγητο μόρφωμα που κτίσαμε μετά τη μεταπολίτευση εμείς που πιστεύσαμε στο κοινωνικό κράτος. Καλά να πάθουμε. Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να καθιερώσει άμεσα μισό εισιτήριο για όσους έχουν κάρτα ανεργίας