oaednews

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου οι εκλογές για τα ΥΣ

Εξεδόθη η Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί προηγούμενη και ορίζει οτι οι εκλογές  διεξάγονται σε εργάσιμη μέρα.  Για οσους προβλέπεται ψηφοφορία δι αλληλογραφίας δεν αλλάζει κατι  σε αυτη την εκλογική διαδικασία και συνεχίζουν να στέλνουν τα ψηφοδέλτια με βάση την προθεσμία που ειχε ανακοινωθεί, συνυπολογίζοντας τον χρονο που χρειάζεται για να φτάσουν  στην εφορευτική. Δηλαδή οι συνάδελφοι εκτός Αθηνών πρέπει να αποστείλουν

«Κόλλησαν» οι αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας λόγω υπηρεσιακών συμβουλίων – Έντονες διαμαρτυρίες

Έντονες διαμαρτυρίες από δημοσίους υπαλλήλους που επιθυμούν να αναγνωρίσουν προϋπηρεσίας εκτός Δημοσίου Τομέα, φτάνουν στην aftodioikisi.gr, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι μετά την σχετική πρόβλεψη και την έκδοση του απαραίτητου Προεδρικού Διατάγματος, δεν έχουν γίνει ακόμη αναγνωρίσεις ή είναι λίγες.
Οπως περιγράφουν ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι, έχουν εδώ και μήνες προσκομίσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στις Διευθύνσεις Προσωπικού όπου υπάγονται, αλλά τα έγγραφα δεν έχουν προωθηθεί στα υπηρεσιακά συμβούλια «με πρόσχημα τον φόρτο εργασίας», όπως λένε. Μέχρι στιγμής, τα υπηρεσιακά συμβούλια ήταν παγωμένα «και τώρα λένε ότι δεν προλαβαίνουν να εξετάσουν τις περιπτώσεις», διαμαρτύρονται δημόσιοι υπάλληλλοι, υπολογίζοντας ότι η καθυστέρηση έχει ξεπεράσει τους τρεις μήνες.

ΜΗ καταβολή δικαιούμενων ποσών σε Δημοτικούς Υπαλλήλους

Μη καταβολή, αναδρομικά, της υπερβάλλουσας μείωσης εργαζομένων που επέστρεψαν σε Δήμους μετά τη θέση τους σε "διαθεσιμότητα", καταγγέλλουν στο epoli.gr πρόεδροι Συλλόγων Εργαζομένων Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού. Επισημαίνεται ότι, με την Πράξη 122/2015 του I Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εγκρίνεται η καταβολή αναδρομικά της υπερβάλλουσας μείωσης σε όσους εργαζόμενους επέστρεψαν σε Δήμους (Δημοτικοί Αστυνομικοί και Σχολικοί Φύλακες), αναδρομικά, μετά την "διαθεσιμότητα", στην οποία είχαν τεθεί.
Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Δήμος Αιγάλεω, με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέας της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Γιάννη Τσούνη, να καταγγέλλει: 

ΟΟΣΑ: Σε επίπεδα-ρεκόρ η εισοδηματική ανισότητα, στους “πρωταθλητές” και η Ελλάδα

Σε επίπεδα – ρεκόρ βρίσκεται το χάσμα μεταξύ των φτωχών και των πλουσίων, όπως διαπιστώνει, σε έκθεσή του, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οποίος και τοποθετεί την Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη εισοδηματική ανισότητα .
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα του ΟΟΣΑ, οι “καρποί” της οικονομικής ανάκαμψης που σημειώνεται σε αρκετές χώρες δεν έχουν επιμερισθεί ομοιογενώς, καθώς τα νοικοκυριά υψηλότερου εισοδήματος είναι εκείνα που έχουν επωφεληθεί περισσότερο, σε σύγκριση με τα νοικοκυριά μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος. Παράλληλα, όπως παρατηρεί, η συνεχιζόμενη μακροπρόθεσμη ανεργία και ο χαμηλός ρυθμός αύξησης των μισθών επιβαρύνουν ιδιαίτερα τα φτωχότερα νοικοκυριά.
Ο ΟΟΣΑ, μετρώντας την εισοδηματική ανισότητα , κατα

"Εργαζόμενοι, ας πούμε…"

Η Εργασία πλήττεται πανταχόθεν.   
Από χαμηλά. Η ανεργία, ορατή ή λανθάνουσα, εξελίσσεται σε μάστιγα, καθώς σε μια ενοποιημένη παγκόσμια αγορά, εκατομμύρια άνθρωποι εγκαταλείπουν παρωχημένους τρόπους ζωής και παραγωγής και μετακινούνται σε αναζήτηση εργασίας, διαθέτοντας μια παρωχημένη, επίσης, μορφή εργασίας, τη χειρωνακτική. Ήδη 200 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε μια χώρα διαφορετική από αυτήν που γεννήθηκαν, σε 30 χρόνια θα φτάσουν το ένα δισεκατομμύριο. Το τεράστιο κύμα της μεταναστεύουσας ανεργίας ίσως είναι η νέα και απελπισμένη επαναστατική μάζα που "δεν έχει τίποτα να χάσει παρά μόνο τις αλυσίδες της”.