oaednews

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Νέα εργασιακά δικαιώματα για τους εποχικά εργαζόμενους.


Οι εποχικοί εργαζόμενοι υπήκοοι τρίτων χωρών θα τυγχάνουν καλύτερων συνθηκών εργασίας και διαβίωσης, βάσει νόμου που ενέκρινε το ΕΚ την Τετάρτη και προβλέπει νέα εργασιακά δικαιώματα. Οι εποχικόι εργαζόμενοι θα έχουν, για παράδειγμα, κατάλληλο κατάλυμα, ενώ οι ώρες εργασίας τους δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 48 ώρες την εβδομάδα

Ρεαλισμός και Συνειδητοποίηση για το Μεταναστευτικό

Του Παναγιώτη Περυσινάκη

Οι τραγικές ιστορίες στη Λαμπεντούσα και το Φαρμακονήσι καταδεικνύουν μια αλήθεια πέρα από κάθε άλλη. Η απελπισία των χωρών προέλευσης αντιπαραβαλλόμενη στην ελπίδα της Ευρώπης της επαγγελίας δημιουργεί (ακριβώς όπως η διαφορά τάσης στη φυσική) ένα μεταναστευτικό ρεύμα η αναχαίτιση του οποίου είναι αδύνατη. Απελπισμένοι συνάνθρωποι μας για λόγους πολιτικούς ή οικονομικούς θα συνεχίσουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να έρθουν στην Ευρώπη από Ασία και Αφρική. Δεν υπάρχουν ικανά τείχη ούτε χερσαία, ούτε προπαντός υδάτινα προς αναχαίτιση του ρεύματος.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Παράνομος ο τρόπος περικοπής αποδοχών υπαλλήλων για τις ημέρες που απεργούν

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η περικοπή των αποδοχών των απεργούντων υπαλλήλων θα πρέπει να γίνεται επί των καθαρών αποδοχών, όπως ορίζει η διάταξη του άρθρου 37, παρ.2 του Ν.1731/1987, η οποία παραμένει σε ισχύ, δεδομένου ότι οι μεταγενέστερες διατάξεις το μόνο που μετέβαλαν είναι ο αριθμός των εργασίμων ημερών που λογίζεται ο μήνας από 30 σε 25 ημέρες και όχι τη βάση υπολογισμού των αποδοχών πάνω στις οποίες θα πραγματοποιείται η περικοπή, δηλαδή το σύνολο των καθαρών αποδοχών.

Πιστοποιημένα Σεμινάρια από το Κοινωνικό πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ

Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

«ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
«ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ»
«ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΧΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ»
«ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ»

Γρεβενά: Δημόσιος υπάλληλος θέλει να δουλέψει και δεν τον αφήνουν! (επιστολή)

Με την επιστολή του, που δημοσιεύει το Star-fm.gr, o κ. Δημήτριος Κωνσταντής, μηχανολόγος μηχανικός της ΠΕ Γρεβενών τονίζει ότι δεν έχει γραφείο και ηλεκτρονικό υπολογιστή για να δουλέψει. Όπως υπογραμμίζει το μόνο που θέλει είναι να κάνει τη δουλειά του και να εξυπηρετεί τους πολίτες.

Γερμανικό Ινστιτούτο: Απάτη οι μεικτοί μισθοί στην Ελλάδα!

Μόλις στο 75% του πραγματικού πορτογαλικού μισθού ο ελληνικός, αν και ονομαστικά είναι υψηλότερος κατά 118 ευρώ…
Μόλις στο 75% του πραγματικού (σ.σ. καθαρού) πορτογαλικού κατώτατου μισθού φτάνει ο αντίστοιχος κατώτατος μισθός στην Ελλάδα,

Ιδιωτικές εταιρείες: «Ξεχάστε αυξήσεις φέτος»

Περισσότερες από τις μισές εταιρείες σε βασικούς κλάδους της αγοράς αναμένεται να δώσουν... μηδενικές μισθολογικές αυξήσεις στους εργαζόμενους τους, το 2014. Το παραπάνω συμπέρασμα, προκύπτει από τις ετήσιες έρευνες που διεξάγει η KPMG ανά κλάδο.

Η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κρήτης παίρνει θέση για την καταστροφή του χημικού οπλοστάσιου στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της  Ένωσης  Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ. Κρήτης με αφορμή  επιχείρηση καταστροφής-εξουδετέρωσης του ΧΗΜΙΚΟΥ οπλοστασίου της Συρίας σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, καλεί όλα τα μέλη της αλλά και κάθε υπεύθυνο πολίτη να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνει το Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ & Ε.Κ.Η. την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.