oaednews

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Μόλις 13.598 ελεύθεροι επαγγελματίες λαμβάνουν επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Πολύ περιορισμένη είναι η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε αυτοτελείς και ανεξάρτητα απασχολούμενους καθώς έως τώρα το εν λόγω βοήθημα έχουν λάβει μόλις 13.598 άτομα.
Μάλιστα, πρόκειται για δικαιούχους που προέκυψαν από την έναρξη χορήγησης του επιδόματος (8 Απριλίου 2013) έως και την 10η Αυγούστου 2015, που έγινε η σχετική καταγραφή, δηλαδή σε διάστημα σχεδόν 2,5 ετών.

Απλήρωτοι 120 εργαζόμενοι του Δήμου Ν. Σμύρνης λόγω επιτρόπου!

Απλήρωτοι παραμένουν 120 πρώην συμβασιούχοι και νυν αορίστου χρόνου - με απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ - εργαζόμενοι του Δήμου Νέας Σμύρνης, αφού σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο epoli.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου, Μίλτος Παπούτσης, ο αρμόδιος επίτροπος αρνείται να υπογράψει τα σχετικά εντάλματα πληρωμών.

Πρόκειται για εργαζομένους, στην πλειονότητά τους στην Υπηρεσία Καθαριότητας - περί τους 105 - και τους λοιπούς να απασχολούνται ως γυμναστές και διοικητικό προσωπικό του Δήμου Ν. Σμύρνης.

Ως προς το τυπικό της υπόθεσης, οι 120 εν αρχή συμβασιούχοι του Δήμου Νέας Σμύρνης, με την ολοκλήρωση των συμβάσεων τους, προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσουν τη μετατροπή αυτών σε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» θα συνεχιστεί

Με τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής και η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου στο υπουργείο Εργασίας.
Αίτημα των εργαζόμενων είναι να παραταθεί το πρόγραμμα και πέραν του 2015, καθώς έληγε στο τέλος του έτους.

Πώς θα διαμορφωθεί το νέο μισθολόγιο – Όλες οι αλλαγές

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαμόρφωση του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, το οποίο θα αποσυνδεθεί από το βαθμολόγιο, επιφέροντας σαρωτικές αλλαγές στις μισθολογικές απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων.
Το ν/σ θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου, προκειμένου να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016 και το βασικό σενάριο που επεξεργάζονται τα κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης περιλαμβάνει:

Ημερίδα για την εργασία των ατόμων με αναπηρία

Ημερίδα με θέμα «Εργασιακή Συμβουλευτική και Απασχόληση Ατόμων με Κινητική Αναπηρία» συνδιοργανώνουν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στις 14:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Δίκτυο Ανέργων για καταδίκη επιβάτη του ΟΑΣΘ: «Τιμωρείται ο άνεργος που δεν μπορεί να αγοράσει εισιτήριο»

Ανακοίνωση για την πρόσφατη καταδίκη ανέργου- επιβάτη του ΟΑΣΘ εξέδωσε το Δίκτυο ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με βάση την εν λόγω απόφαση «στην ουσία ο άνεργος ποινικοποιείται στην προσπάθειά του να πάψει να είναι άνεργος, δηλαδή να πάρει το λεωφορείο και να ψάξει για δουλειά», ενώ παράλληλα εκφράζεται και η συμπαράσταση και η ελληλεγγύη στους καταδικασθέντες επιβάτες. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΝΕΡΓΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Εκλογική διακήρυξη της "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ"


Εκλογές ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ

       22/11/2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ



Συνάδελφοι,-ισσες,
Στις εκλογές που έχουν προκηρυχτεί για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου, Αντιπροσώπου στην Ομοσπονδία και στο Εργατικό Κέντρο  την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 στο κτήριο ΕΠΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (Απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Μοσχάτου) και από την ώρα 10:30 έως 15:30,
σας καλούμε να στηρίξετε με την ψήφο σας τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο,
¨ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ¨

στέλνοντας σαφές μήνυμα ενότητας για έναν δυναμικότερο  σύλλογο.
Υποστηρίζουμε:

Αγωνιστικής Συσπείρωσης Ωρομισθίων, το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 



22 ΝΟΕΜΒΡΗ
Συνάδελφε, -ισσα
Απευθυνόμαστε σε εσένα, που από κοινού βιώνουμε μια κατάσταση που γίνεται ολοένα και χειρότερη. Το ωρομίσθιο μειωμένο κατά 40%, λιγότερες ώρες δουλειάς, μεγαλύτερη αβεβαιότητα και εξαθλίωση για εμάς. Οι σχολές φυτοζωούν, τα εργαστηριακά μαθήματα δεν γίνονται λόγω έλλειψης αναλώσιμων. Στο πετσί μας νιώθουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της «δεύτερη φορά Αριστεράς» που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, συνεχίζει την κατεδάφιση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.