oaednews

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

O ΟΑΕΔ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ



«Εν αρχή ην το χάος» και μάλλον αυτή την αρχή ακολουθεί απαρέγκλιτα η διοίκηση του ΟΑΕΔ. Με μια αιφνιδιαστική απόφαση αποφάσισε να μεταφέρει την τοπική υπηρεσία Κερατσινίου από ένα κεντρικό... 
σημείο σε ένα εντελώς απόμερο και δυσπρόσιτο σημείο, το οποίο δεν έχει καμία προσβασιμότητα από άτομα με αναπηρίες. Η διοίκηση του ΟΑΕΔ προχώρησε σε αυτή την ενέργεια προφανώς για να μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες του, αφού το κτίριο που μεταστεγάστηκε η τοπική υπηρεσία είναι ιδιόκτητο και ανήκε στην πάλαι ποτέ Εργατική Εστία.

Μετανάστευση, ανεργία και ανάπτυξη στο «τραπέζι» των περιφερειαρχών της ΕΕ

Σε μια συνεδρίαση που επικαλείται τις άμεσες προτεραιότητες των πολιτών, καθώς εξετάζει τα υφιστάμενα προβλήματα των περιφερειών, δεν μπορούσαν να μην συζητηθούν τα φλέγοντα, αυτή τη στιγμή, πολιτικά θέματα για τα ευρωπαϊκά κράτη. 

«Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… Μια αληθινή ιστορία»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


«Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…»
Στο θέατρο Γιώργου Αρμένη, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα και οι Ηπειρωτικές Εκδόσεις «Πέτρα» παρουσιάζουν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 π. μ. στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη (Σπύρου Τρικούπη 34 & Κουντουριώτη, Εξάρχεια) το μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… Μια αληθινή ιστορία».

Ενα πρόγραμμα για την υπερεκμετάλλευση ανέργων

Επεξεργάστηκαν ένα πρόγραμμα όπου οι όροι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εργαστεί για πέντε μήνες ο άνεργος μοιάζουν με καθεστώς Μεσαίωνα και γαλέρας

Του Χρήστου Παναγιωτόπουλου*

Το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», όπως το ονομάζουν οι φορείς της εξουσίας, είναι μνημονικής έμπνευσης πράξη-σχέδιο για να αντιμετωπίσει, υποτίθεται, τον εφιάλτη της ανεργίας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Αυτοί που επιβάλλουν μια βάρβαρη πολιτική, συγκυβερνήσεις, τρόικα, ΔΝΤ, Ε.Ε., ψηφίζουν νόμους σύμφωνα με τις εντολές του Μνημονίου, καταργούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου, επεξεργάστηκαν ένα πρόγραμμα όπου οι όροι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εργαστεί για πέντε μήνες ο άνεργος μοιάζουν με καθεστώς Μεσαίωνα και γαλέρας.