oaednews

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Εκλογές 2019: Πόσες μέρες άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Εκλογές 2019: Ειδική άδεια με φόντο τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα λάβουν οι ψηφοφόροι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, που έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα μακριά από τον τόπο διαμονής τους, ώστε να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.
Η εκλογική άδεια είναι μετ' αποδοχών, ενώ δεν συμψηφίζεται με κάποιο άλλο είδος άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος.

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2019


Ξεκινά αύριο, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 και ώρα 08:00 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 και ώρα 23:59, η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων βιβλιοπωλείων – εκδοτικών οίκων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2019, το οποίο θα υλοποιηθεί από την 15η Σεπτεμβρίου 2019 έως την 31.12.2019.

Νομολογία 70/2019 - Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Ως αυτουργοί των αδικημάτων του παρόντος άρθρου θεωρούνται: Στις ημεδαπές ανώνυμες εταιρίες, οι πρόεδροι των Δ.Σ., οι διευθύνοντες ή εντεταλμένοι ή συμπράττοντες σύμβουλοι, οι διοικητές, οι γενικοί διευθυντές ή διευθυντές και γενικά κάθε πρόσωπο εντεταλμένο είτε άμεσα από το νόμο είτε από ιδιωτική βούληση είτε με δικαστική απόφαση στη διοίκηση ή διαχείριση αυτών. Αν ελλείπουν όλα τα παραπάνω πρόσωπα, ως αυτουργοί θεωρούνται τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εταιριών αυτών, εφόσον ασκούν πράγματι προσωρινά ή διαρκώς ένα από τα καθήκοντα που αναφέρονται πιο πάνω .

ΟΑΕΔ: Ασφαλιστικά κενά μεταξύ των ημερών εργασίας, δεν επηρεάζουν το επίδομα ανεργίας

ΕΡΓΑΝΗ: Τα νέα Έντυπα - Αλλαγές στην υποβολή

Αλλαγές στην υποβολή Εντύπων. Νέο Έντυπο για την αναγγελία έναρξης/μεταβολών πρακτικής άσκησης σπουδαστών-φοιτητών 
Επανακαθορίζονται με την νέα Απόφαση, οι όροι ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Η απόφαση αυτή επαναλαμβάνει κατά κύριο λόγο όσα ορίζονταν στην προηγούμενη σχετική και η οποία καταργείται και εισάγει κάποιΕς νέες υποχρεώσεις. Οι αλλαγές, που επιφέρει είναι: