oaednews

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Εconomist: Η τρόικα είναι Κέρβερος που κρατά την Ελλάδα στον Άδη

Με τον Κέρβερο που φυλακίζει την Ελλάδα σε έναν οικονομικό Κάτω Κόσμο παρομοιάζει την τρόικα, σε δημοσίευμά του, το περιοδικό Economist αφήνοντας αιχμές για την αποτελεσματικότητα καθώς και για τις σκοπιμότητες που υπηρετεί.

«...Στην ελληνική μυθολογία ο Κέρβερος ήταν ένας σκύλος με τρία κεφάλια που φύλαγε τις πύλες του Άδη. Στη σύγχρονη πολιτική η τρόικα είναι το τέρας με τα τρία κεφάλια που παγιδεύει τη χώρα σε έναν οικονομικό κάτω κόσμο. Στο υπουργείο Οικονομικών, ακόμη και οι καθαρίστριες φωνάζουν «δολοφόνοι» όταν οι επικεφαλής της τρόικας επισκέπτονται την Αθήνα. Στη Λισαβόνα αντίστοιχα, πανό διαδηλωτών αναφέρουν υβριστικά συνθήματα...".

Προσλήψεις εξπρές στους ΟΤΑ Έρχονται εκλογές!!

Το «πράσινο» φως για την πρόσληψη 17.500 εποχικών υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης. Με εγκύκλιό του προς δήμους και περιφέρειες ζήτησε την πλήρη καταγραφή των αναγκών σε έκτακτο προσωπικό, καθώς οι προσλήψεις αναμένεται να έχουν γίνει στην πλειονότητά τους έως 18 Μαρτίου, εξαιτίας της απαγόρευσης που υπάρχει για μεταβολές προσωπικού δύο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Βρούτσης: Αν οι κατώτατοι μισθοί επιστρέψουν στο 2009 θα γίνουν 200.000 απολύσεις

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2009, κατά τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, «θα προκαλέσει ένα οικονομικό σοκ 2,1 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις, προκαλώντας άμεσα 100 έως 200 χιλιάδες απολύσεις» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων.

Φλεβάρης των φλεβών.... Καλό μήνα!!