oaednews

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Τι προβλέπει η ΚΥΑ για τον Κοινωνικό Τουρισμό (αναλυτικά)

Εκδόθηκε η απόφαση που καθορίζει όλες τι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που θα παρέχει επιταγή τουρισμού σε χιλιάδες ωφελούμενους μετά από αίτηση τους στον ΟΑΕΔ.
Σκοπός του Προγράμματος, όπως αναφέρεται,
είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων – ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.
Ποιοι είναι οι Δικαιούχοι/Ωφελούμενοι του Προγράμματος

Μετά τις αποκαλύψεις, «τρώνε» τη γ.γ. του υπουργείου Εργασίας!

Την ώρα που η ανεργία μαστίζει την ελληνική κοινωνία, το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει μια απίστευτη υπόθεση κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος, που μάλιστα προορίζεται για την πλέον ευάλωτη κοινωνική ομάδα, αυτή των ανέργων.

Πρόκειται για την άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει με τις καταγγελίες της γενικής γραμματέως Δήμητρας Χαλικιά κατά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου για απευθείας αναθέσεις με αυτεπιστασία προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων, προκλητική εύνοια στα μεγάλα ΚΕΚ και φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Στοιχεία-σοκ της Eurostat: 1 στους 3 σε συνθήκες φτώχειας -Η Ελλάδα στη χειρότερη θέση μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα, καθώς, όπως προκύπτει από αυτά, ένας στους τρεις Ελληνες ζει σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, στην Ευρώπη την ίδια στιγμή το ποσοστό των ατόμων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι 1 στους 4.

O.Y. ΟΑΕΔ για τη διεξαγωγή ελέγχων

Συνάδελφοι ,

Με  αφορμή τα  προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όσον αφορά στη διεξαγωγή ελέγχων (περιορισμένος αριθμός) για την αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών σας αποστέλλουμε  συνημμένα την Υπουργική απόφαση που αναφέρεται στο ύψος της αμοιβής των ελέγχων καθώς και στο ελεγκτικό πεδίο, το οποίο όπως θα διαπιστώσετε είναι αρκετά διευρυμένο και δίνει τη δυνατότητα ανάθεσης ελέγχων σε πολλά αντικείμενα και παροχές του Οργανισμού.

Υπενθυμίζουμε επίσης, παλαιότερο αίτημα της Ομοσπονδίας (αρ.πρωτ.:175/31/7/2015) προς τη διοίκηση για την πλήρη εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης (έλεγχοι επιδοτούμενης ανεργίας). Το αίτημα αυτό έτυχε της αποδοχής από τη μεριά της διοίκησης.

ΟΑΕΔ: Eργαστήρια Ενεργόποιησης Ανέργων σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Εργαστήρια Ενεργοποίησης- Κινητοποίησης ανέργων στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης προτίθεται να υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο του στόχου που έχει θέσει για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους.
Οι συμμετέχοντες στα Εργαστήρια θα μπορούν να "εισπράττουν" μια ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον ΟΑΕΔ, όπως Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτικη Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών.