oaednews

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Όλα έτοιμα για την προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας απο τον ΟΑΕΔ

Η προκήρυξη του Οργανισμού για την νέα κοινωφελή εργασία θα αφορά προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στους Δήμους της χώρας ενώ αναμένεται να εκδοθεί ακόμη και σήμερα, αλλά σίγουρα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας. Η προκήρυξη ουσιαστικά θα περιλαμβάνει ότι προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση αλλά θα καθορίζει απλά τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων στο oaed.gr.
Σύμφωνα με την απόφαση θα ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας», με αντικείμενο την προώθηση της απασχόλησης ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ (ωφελούμενοι) μέσω της τοποθέτησής τους σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, για συνολικό χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών.
Η νέα Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ, κατά το συγχρηματοδοτούμενο οκτάμηνης διάρκειας σκέλος της, απευθύνεται στο σύνολο των Δήμων, των Περιφερειών και των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας εκτός: α) των Δήμων που συμμετέχουν στις δημόσιες προσκλήσεις του ΟΑΕΔ με αριθμ. 8/2017 και 9/2017, β) των Δήμων που υπάγονται στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, γ) των Περιφερειών Αττικής και Νοτίου Αιγαίου και δ) των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας που εδρεύουν στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.
Επίσης, κατά το οκτάμηνης διάρκειας σκέλος που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, απευθύνεται: α) στους Δήμους που υπάγονται στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, εκτός των Δήμων που συμμετέχουν στις Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ με αριθμ. 8/2017 (πλην των Δήμων Φυλής και Ασπροπύργου) και 9/2017, β) στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου και γ) στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας που εδρεύουν στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.
Ωφελούμενοι της Δράσης είναι όσοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
α) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
β) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
γ) μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
δ) άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα,
ε) άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
στ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και
ζ) άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.