oaednews

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ηλεκτρονική διασύνδεση ΙΚΑ-ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ

Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται η ηλεκτρονική διασύνδεση ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ΟΑΕΔ και ΣΕΠΕ από την 1η Σεπτεμβρίου. Χθες ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Βρούτσης υπέγραψε την απόφαση για την ενεργοποίηση του νέου πληροφοριακού συστήματος με ζεύξη ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ και ΙΚΑ, το οποίο προβλέπει την ηλεκτρονική - μέσω διαδικτύου - υποβολή εντύπων αρμοδιότητας ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ, από εργοδότες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα εργοδοτών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. 

Ο Συνήγορος του πολίτη για την αποδοχή της αναγγελίας οικειοθελούς αποχώρησης από τον ΟΑΕΔ


Να τεθούν κριτήρια για την αποδοχή της αναγγελίας οικειοθελούς αποχώρησης των εργαζομένων από τις υπηρεσίες του ΟΑΕ∆, γιατί συχνά ο εργοδότης καταθέτει τη δήλωση εν αγνοία του εργαζομένου, κατά τη διάρκεια αναρρωτικών αδειών ή ανάλογων περιπτώσεων, προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Προστατευόμενη απασχόληση


«Είναι καιρός να καταλάβουμε πως δεν έχουμε να περιμένουμε άλλη κατανόηση από εκείνη του ανθρώπου, για τον άνθρωπο, υπέρτατος νόμος μας η τραγική Αλληλεγγύη» Άγγελος Τερζάκης.
Προστατευόμενη απασχόληση μια δομή αξιοπρέπειας ακόμη απούσα από το παρών τοπικό προνοιακό σκηνικό, την οραματιστήκαμε αλλά δεν την είδαμε...  Η έλλειψή της προκαλεί τραγικά αδιέξοδα, ακυρώνοντας έτσι τον αγώνα μιας ζωής.

Πώς να αντιμετωπίσετε την ανεργία



Ξενιτιά; ΟΑΕΔ; Αγγελίες; Κατάθλιψη; Πολλά μπορεί να σας έχουν περάσει από το μυαλό αν χάσατε τη δουλειά σας ή αν εδώ και καιρό αναζητάτε απεγνωσμένα ένα νέο εργασιακό περιβάλλον.

Σεμινάριο - συζήτηση: "Ανεργία - Επαγγελματικός προσανατολισμός- Εκπαίδευση"


Το Εκπαιδευτικό  Κέντρο Κω σε συνεργασία με  την ABS group (Academic and Business Solutions) σας καλεί το Σάββατο 28/07/2012 και ώρα 11:00 στον χώρο μας στο Πλατάνι,(πίσω από το ΙΚΑ) σε ένα σεμινάριο-συζήτηση για όλους με θέμα: « ΑΝΕΡΓΙΑ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ».

Συνεχώς αυξανόμενη η ανεργία στη χώρα μας


Τον μήνα Ιούνιο, οι άνεργοι έφτασαν τους 782.493, καταγράφοντας νέα αύξηση σε σχέση με το Μάιο της φετινής χρονιάς, παρά το ότι παραδοσιακά το καλοκαίρι υπάρχει μείωση των ποσοστών λόγω της εποχικής απασχόλησης. Αυτό σημαίνει ότι τον Ιούνιο «δημιουργήθηκαν» 6.186 νέοι άνεργοι, μια αύξηση της τάξης του 0,80%.