oaednews

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με την επιτροπή για επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, που επίμονα και πεισματικά αρνείται να συναντήσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για να θέσουμε θέματα της αρμοδιότητας τους και να πάρουμε σαφείς απαντήσεις. Παλαιότερα για τις μονομερείς και ανακριβείς ανακοινώσεις για τα δάνεια των Δημοσίων Υπαλλήλων από το Ταμείο Παρακαταθηκών, σήμερα για το κρίσιμο θέμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και του επιδόματος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στο προωθούμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Υλοποιώντας το 3ο μνημόνιο που ψήφισε, η συγκυβέρνηση, προχωρά στο ξεπούλημα του 50% της ΔΕΗ, ως το 2020. Στην κατεύθυνση αυτή κατέθεσε και προωθεί για ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ και των ορυχείων της, γεγονός που συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα.

Πλήρη σύνταξη στα 60 έτη για χιλιάδες ασφαλισμένους

Ο χρόνος ασφάλισης που κατοχυρώνει τα δικαιώματα συνταξιοδότησης και ευνοεί όσους πιάνουν τα παλαιά όρια ηλικίας εντός της μεταβατικής περιόδου 2015-2021 είναι η 20ετία, η 25ετία, η 35ετία και η 37ετία και θα πρέπει να συμπληρώνεται έως το 2012 σε ΙΚΑ, Δημόσιο, Ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΟΑΕΕ, καθώς και στα Ταμεία Μηχανικών, Γιατρών, Δικηγόρων.