oaednews

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Προ των πυλών είναι η προκήρυξη για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον "

Το «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον»  θα παρέχει επιδοτήσεις έως 25.000 ευρώ και άτοκα δάνεια σε περίπου 40.000 νοικοκυριά για ενεργειακή ανακαίνηση της κατοικίας τους. Τα ποσοστά ενίσχυσης προσαυξάνονται κατά 5% ανά προστατευόμενο μέλος. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα παρέχει κίνητρα στους δικαιούχους να πραγματοποιήσουν τις πλέον σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του σπιτιού τους συμβάλλοντας παράλληλα στην επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών στόχων της χώρας.

Δημόσιο-Συμφωνία με θεσμούς: Ραντεβού το Σεπτέμβρη για την κινητικότητα

Χωρίς αλλαγές στη διαδικασία αλλά με μετατόπιση του χρονοδιαγράμματος έληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφορικά με το Δημόσιο. Όπως τονίζουν στην aftodioikisi.gr πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης «η κινητικότητα πρόκειται να μετακινηθεί το Σεπτέμβριο με το δεύτερο κύκλο».

"1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τα Κοινά και την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία"


"1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τα Κοινά και την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία" με πρωτοβουλία της ομώνυμης ερευνητικής ομάδας που δραστηριοποιείται στο ΑΠΘ

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το "1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τα Κοινά και την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία" με πρωτοβουλία της ομώνυμης ερευνητικής ομάδας που δραστηριοποιείται στο ΑΠΘ.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» στις 4-7 Μαΐου 2017.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στηρίζεται από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσσαλονίκης.

903.913 ευρώ όφελος για τον ΟΑΕΔ από πρωτοβουλία Υπαλλήλου

Σε συνέχεια της τακτικής ενημέρωσης που λαμβάνουμε από τον ακούραστο συνάδελφο Άγγελο Βώρο, έχουμε την χαρά να σας γνωστοποιήσουμε τη δική του ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του τρόπου σύνδεσης όλων των Υπηρεσιών του Οργανισμού μας με συνολική εξοικονόμηση  για τον ΟΑΕΔ 903.913 ευρώ. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός, σε μια εποχή που οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν στοχοποιηθεί, σε μια εποχή που ο δημόσιος τομέας συλλήβδην , έχει στοχοποιηθεί, να παρουσιάζονται τέτοια στοιχεία από πρωτοβουλία υπαλλήλων. Όλοι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Συγχαρητήρια λοιπόν στον Άγγελο Βώρο και καλή συνέχεια! Ελπίζουμε πως και η  Διοίκηση του Οργανισμού θα αναγνωρίσει επίσημα το τεράστιο αυτό έργο.
Ακολουθεί η ενημέρωση όπως τη λάβαμε από τον συνάδελφο:

"Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας ενημερώνουμε για την ολοκλήρωση (στις 27.04.2017) του έργου της αναβάθμισης του τρόπου σύνδεσης (με τεχνολογία ADSL/VDSL IP VPN)
όλων των 
Yπηρεσιών ΚΠΑ2 & ΕΠΑΣ του Οργανισμού  στο Ιδιωτικό Δίκτυο ΟΑΕΔ.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την επιτυχή υλοποίηση της πρώτης εκ των δύο
Μελετών-Προτάσεων, που υποβλήθηκαν στην Διοίκηση ΟΑΕΔ με το αριθ. πρωτ.
2671/01.03.2016 έγγραφο (επισυνάπτεται) της Περ/κης Δ/νσης Πελοποννήσου ΟΑΕΔ.
Η δεύτερη Μελέτη-Πρόταση (επισυνάπτεται), που αφορούσε την αναβάθμιση των συνδέσεων
των 7 Περ/κών Δ/νσεων ΟΑΕΔ με αξιοποίηση του Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ,
έχει ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο 2016.